Friday, May 3, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Εάν δεν περάσω στον δεύτερο γύρο, δεν θα είμαι παρών (vid)

Μαυρογιάννης: Εάν δεν περάσω στον δεύτερο γύρο, δεν θα είμαι παρών (vid)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων τις εκποιήσεις ενώ εξήγησε πώς θα αντιμετωπίσει τα θανατηφόρα τροχαία και πως θα να ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της Κύπρου. Επίσης, απάντησε στο ερώτημα εάν θα ανακοινώσει τους υπουργούς του.

Αρχίζοντας με τις εκποιήσεις ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο κινδυνεύει να γίνει σοβαρότερο αν μία νέα σειρά δανείων καταστούν μη εξυπηρετούμενα.

«Χρειάζεται να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα, να το αποτρέψουμε πάση θυσία. Στα μέτρα που θα λάβουμε τις πρώτες 100 μέρες κάνουμε ειδική αναφορά σε αυτό, για την ανάγκη επιχορήγησης του μισού από την αύξηση των επιτοκίων στοχευμένα και για συγκεκριμένες ομάδες που δεν τα βγάζουν πέρα, γιατί βλέπουμε ξεκάθαρα τον κίνδυνο που υπάρχει» πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι, ο τρόπος που δουλεύει το σύστημα δεν είναι ισορροπημένος και ότι δεν του αρέσει ότι μπορούμε να εκποιούμε την περιουσία κάποιου χωρίς οριστική δικαστική απόφαση.

«Δεν έχω μαγική λύση αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται περαιτέρω προστασία. Αυτό που γίνεται δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι ότι για να σώσουμε τις τράπεζες θυσιάζουμε τον κόσμο» ανέφερε.

Όσο αφορά τα θανατηφόρα τροχαία, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς το ζήτημα, δεν είναι από τα ζητήματα όπου υπάρχει μαγική λύση ή πλήρης εξαφάνιση του προβλήματος, όμως η δραστική μείωση έχει τεράστια σημασία και βεβαίως περνά μέσα από πολλά μέτρα.

«Δεν είναι αρκετό να λέμε ότι βάλαμε κάμερες σε αρκετά σημεία, όπου υπάρχουν παραβάσεις αλλά δεν προκαλούνται θανατηφόρα τροχαία και θα προτιμούσα λίγο περισσότερη έμφαση σε ζητήματα αποτροπής δυστυχήματος μέσα από την βελτίωση του οδικού δικτύου. Μπορείς να δεις σε διάφορα μέρη της Κύπρου ότι υπάρχουν ζητήματα αλλά και βελτίωση μέσα από την παιδεία για καλύτερη οδική συμπεριφορά. Δεν έχω λύση, αλλά την διαμορφώσω  γιατί αντιμετωπίζω με σοβαρότητα το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά το βέτο Τουρκίας σε Σουηδία και Φιλανδίας και τι πρέπει να κάνει η Κύπρος, ανέφερε ότι ο εκβιασμός που ασκεί η Τουρκία θα πρέπει να προβληματίσει λίγο αυτούς που εισηγούνται αίτηση της Κύπρου για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως πανάκεια.  

Όσο αφορά την Άμυνα, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πώς πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα και ο τρόπος συνίσταται κυρίως στην έξυπνη άμυνα, την υψηλή τεχνολογία και άλλα πολλά που μπορεί να έχουν κοινό χαρακτηριστικό, ο αντίπαλος σου πρέπει να ξέρει ότι θα αντιδράσεις με τέτοιο τρόπο που είτε είναι μεγάλο ή που του είναι αδύνατο να αξιολογήσει το μέγεθος του. Η δεύτερη διάσταση στηρίζεται στο ότι συνυπάρχει με την διπλωματική αποτροπή που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Κληθείς να απαντήσει εάν έχει καταρτίσει τη λίστα με τους Υπουργούς του, ανέφερε ότι δεν έχει την λίστα και δεν θα την δημιουργήσει μέχρι την εκλογή του. Σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι είναι υγιές επειδή κάποιος αποκάλυψε τον Υπουργό του θα πρέπει να ασκείται δημόσια πίεση και στους υπόλοιπους για να τους αποκαλύψουν.

Κλείνοντας, ανέφερε πως αν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο δεν θα είναι παρών για να του κτυπήσουν την πόρτα οι υπόλοιποι υποψήφιοι, αλλά μπορούν να κτυπήσουν την πόρτα αυτών που τον στηρίζουν και του κόμματος που τον υποστηρίζει, αλλά ο ίδιος δεν πρόκειται να καλέσει του ψηφοφόρους του να τους πει τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα