Friday, April 26, 2024
HomeΔημοσκοπήσειςΠροεδρικές: Απόψε η τελευταία δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ και η εκτίμηση αποτελέσματος

Προεδρικές: Απόψε η τελευταία δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ και η εκτίμηση αποτελέσματος

Την τελευταία δημοσκόπηση πριν τις Προεδρικές εκλογές θα παρουσιάσει απόψε στις 21:15 το ΣΙΓΜΑ στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές». 

Στο πλαίσιο της εκπομπής θα παρουσιαστεί η κάρτα της «Εκτίμησης Αποτελέσματος».

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον εκλογολόγο Νάσιο Ορεινό, ο οποίος ανέφερε ότι η κάρτα «Εκτίμηση Αποτελέσματος» παρουσιάζεται σε κάθε τελευταία δημοσκόπηση. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η εκτίμηση νωρίτερα. «Γίνεται στο τέλος επειδή θεωρούμε ότι είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στο αποτέλεσμα και έχουμε περισσότερη ασφάλεια». 

Συμπλήρωσε ότι ως δημοσκόποι έχουν μια κάρτα που δείχνει την αναγωγή στα έγκυρα και βγάζουν τα ποσοστά των υποψηφίων. Εξήγησε ότι σε εκείνη την κάρτα υπάρχουν οι «Αναποφάσιστοι» και οι «Δεν απαντώ» οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην κάρτα «Εκτίμηση Αποτελέσματος».

«Ουσιαστικά η εκτίμηση αποτελέσματος έχει τεράστια σημασία και είναι πολύ πιο σημαντική από την πρόθεση ψήφου στα έγκυρα γιατί μας δίνει το αποτέλεσμα εξαιρουμένων της αποχής και των λευκών και συμπεριλαμβανομένων των αναποφάσιστων και εκείνων που δεν απάντησαν», είπε.

Διευκρίνισε ότι δίδεται ένα αποτύπωμα του αποτελέσματος της μέρας των εκλογών σε κάποια διαστήματα, συμπεριλαμβανομένου και κάποιου λάθους. «Αυτή την κάρτα πρέπει να την βλέπουμε πλέον γιατί είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο πραγματικό αποτέλεσμα», είπε. 

Μιλώντας για το σύνολο της δημοσκόπησης, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική καθώς θα παρουσιαστεί μια βδομάδα πριν τις εκλογές. «Θα δοθούν στοιχεία για τις πρώτες πέντε θέσεις και θα γίνει συζήτηση για τον δεύτερο γύρο».

Τέλος, ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση για τη βεβαιότητα ψήφου καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις οι οποίες θα έχουν σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.     

Διαβάστε ακόμη: Κατσουρίδης: Δεν έχουν ανατραπεί οι τάσεις-Ούτε αποκλείω αλλαγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα