Thursday, March 28, 2024
HomeΕπικαιρότηταΤερματίζονται όλες οι μεταδόσεις πολιτικής διαφήμισης μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης

Τερματίζονται όλες οι μεταδόσεις πολιτικής διαφήμισης μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης

Οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, καθώς και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου οφείλουν να τερματίσουν όλες τις μεταδόσεις πολιτικής διαφήμισης μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023, αναφέρει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή της, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου επισύρει την προσοχή όλων των Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στις πρόνοιες του άρθρου 34Δ(3) του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα) καθώς και του αντίστοιχου άρθρου 17Β(3) του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμου (Κεφάλαιο 300Α). 

Όπως αναφέρει, στις πρόνοιες αναφέρεται ότι “Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του εδαφίου (2), απαγορεύεται η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης πενήντα πέντε ώρες πριν από την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας κατά την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών ή βουλευτικών εκλογών ή των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανάλογα με την περίπτωση”.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, οι Ραδιοτηλεοπτικοί Οργανισμοί, καθώς και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου οφείλουν να τερματίσουν όλες τις μεταδόσεις πολιτικής διαφήμισης μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023.

Συμπληρωματικά, η Αρχή ενημερώνει ότι, στην πολύ πιθανή περίπτωση που θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων του πρώτου γύρου, και δεδομένου ότι η ημερομηνία της δεύτερης ψηφοφορίας έχει καθοριστεί η 12η Φεβρουαρίου 2023,  τόσο ο τηλεοπτικός όσο και ο ραδιοφωνικός χρόνος προβολής/μετάδοσης πολιτικής διαφήμισης, που να αφορά στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους, ανανεώνεται για ακόμη 25 λεπτά συνολικά στην Τηλεόραση και άλλα τόσα στο Ραδιόφωνο.

Η προβολή/μετάδοση πολιτικής διαφήμισης για τον δεύτερο γύρο θα πρέπει να τερματιστεί τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023.  Σημειώνεται επίσης ότι εξακολουθούν να ισχύουν όλες οι πρόνοιες που αφορούν στην μετάδοση πολιτικής διαφήμισης που σας έχουν κοινοποιηθεί με πρόσφατη εγκύκλιο της Αρχής υπ΄αριθμό 8/2022.

Η Αρχή αναμένει ότι οι οργανισμοί θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Παράλειψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της παρούσας εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, καταλήγει. 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα