Friday, March 29, 2024
HomeΕπικαιρότηταΤην κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές συζήτησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την Κλαδική...

Την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές συζήτησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την Κλαδική του Προσωπικού

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε με την Κλαδική Οργάνωση του Προσωπικού του Τμήματος Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές και παρουσιάστηκαν οι άμεσες ενέργειες που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του.

Μετά από την συνάντηση, εκ μέρους του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε τα εξής:

«Συζητήσαμε εκτενώς για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές σε σχέση με τις υποδομές, τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων και την υποστελέχωση του προσωπικού, καθώς και τις διαδικασίες πρόσληψης, τις ανάγκες για εκπαίδευση, τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές των εργαζομένων. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε τον σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση της κατάστασης και επανέλαβε την πρόθεσή του για άμεση έναρξη της σταδιακής αποκαταστάσης του επιδόματος βάρδιας και της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση, που επηρεάζει εκατοντάδες δεσμοφύλακες, χιλιάδες νοσηλευτές, χιλιάδες αστυνομικούς και πυροσβέστες.»

Εκ μέρους της Κλαδικής Οργάνωσης του Προσωπικού του Τμήματος Φυλακών, ο κ. Κώστας Μούζουρας δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο κ. Χριστοδουλίδης για την κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές όσο και για τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό. Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Νίκου Χριστοδουλίδη για να ξεκινήσει, εφόσον εκλεγεί, την αποκατάσταση του επιδόματος βάρδιας και της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση, που είναι πολύ σημαντική για τους συναδέλφους μας που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και χαιρόμαστε που ο κ. Χριστοδουλίδης τους αποδίδει τον σεβασμό που τους αξίζει.»

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα