Thursday, April 25, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Είμαστε αισιόδοξοι για τον 2ο γύρο-Οι άνθρωποι μας είναι καλοί

Μαυρογιάννης: Είμαστε αισιόδοξοι για τον 2ο γύρο-Οι άνθρωποι μας είναι καλοί

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης, λίγες μέρες πριν Προεδρικές εκλογές.

Αρχικά ανέφερε ότι μετά από επτά μήνες έχει ωριμάσει όσο χρειάζεται για να μπορεί να αναλάβει. «Έχω την αίσθηση ότι έχουμε πάει πολύ καλά και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τον πρώτο γύρο αλλά και για τον δεύτερο».

Συνέχισε λέγοντας, «Μαθαίνεις από την επαφή σου με τους ανθρώπους και εγώ έχω μάθει πάρα πολλά από όλη την πορεία».

Μιλώντας για το θέμα της διαφάνειας ανέφερε ότι ενοχλείται πολύ ως άνθρωπος, γιατί στεναχωριέται για τους ανθρώπους. «Οι άνθρωποι μας είναι καλοί, έχουμε φιλότιμο, σεβασμό  και μια αίσθηση περηφάνιας. Χάνουμε ότι καλύτερο είχαμε ως άνθρωποι, γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τον τρόπο να αλλάξουμε.

Από την πρώτη ημέρα προτίθεμαι να καλέσω όλους τους υπεύθυνους του κρατικού μηχανισμού και να τους υποδείξω την προσοχή ότι όλα αυτά τελειώνουν.

Έχω ήδη δώσει το στίγμα με επιστολές που απεύθυνα στην Αρχή κατά της Διαφθοράς με τον τρόπο που έχω απευθυνθεί και στον Γενικό Εισαγγελέα. Εγώ δεν θέλω να λέω εκ των προτέρων ότι οι θεσμοί δεν θα κάνουν την δουλειά τους αλλά απαιτώ να κάνουν την δουλειά τους» ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης.

Αναφερόμενος για το φυσικό είπε, «Αν το φέρναμε για τις δικές μας ανάγκες θα τηρούσαμε το κόστος του ηλεκτρισμού διά δύο. Θα είχαμε άλλο οικονομικό μείγμα. Έχει καταντήσει κοροϊδία όλο αυτό.  Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ήταν εφικτό και μας είχαν προταθεί λύσεις αλλά για διάφορους λόγους δεν τις δεχτήκαμε ποτέ».

Για το Κυπριακό είπε, «βρισκόμαστε ένα βήμα από τη διχοτόμηση, ο οδοστρωτήρας των νέων τετελεσμένων προχωρά όμως έχω διαβάσει κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα στο ψήφισμα που υιοθέτησε προχθές το Συμβούλιο Ασφαλείας. Δεν είναι ότι διαφέρει πολύ από τα προηγούμενα αλλά έρχεται να επιβεβαιώσει την βάση της λύσης του Κυπριακού όπως και παλαιότερα ψηφίσματα κάτι που έλειπε από την έκθεση του Γενικού Γραμματέα. Μας λέει επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας ενδιαφέρεται να διορίσει ειδικό απεσταλμένο.

Το Συμβούλιο Ασφάλειας θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση νοουμένου ότι τα μέρη δεχτούν.  Επίσης αναφέρεται στην ανάγκη αντιστροφής των τετελεσμένων στην Αμμόχωστο.  Αυτό είναι ακριβώς που λέω και εγώ, για να διατηρηθεί η προοπτική επιστροφής να ζητήσουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επεκταθεί η νεκρή ζώνη και να καλύψει την περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο Κραν Μοντανά αλλά και για την εφαρμογή των τετραμήνων.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα