Wednesday, April 24, 2024
HomeΕπικαιρότηταΤι θα πράξουν οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο αν αποτύχουν την Κυριακή...

Τι θα πράξουν οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο αν αποτύχουν την Κυριακή (ΒΙΝΤΕΟ)

Την τελευταία τους τηλεμαχία στο κρατικό κανάλι είχαν το βράδυ της Τετάρτης, οι βασικοί υποψήφιοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι τρεις υποψήφιοι ρωτήθηκαν για το ενδεχόμενο εκλογικής αποτυχίας στον πρώτο γύρο και για το τι θα πράξουν στον δεύτερο γύρο.

Διαβάστε ακόμη: LIVE/Debate ΡΙΚ: Οι χρηματοδοτήσεις της προεκλογικής και οι δεσμεύσεις τους

Ο κ. Μαυρογιάννης αρχικά απάντησε ότι οι ψηφοφόροι του είναι ώριμοι και εμπιστεύεται την κρίση τους. Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει αν θα στηρίξει κάποιον από τους Αβέρωφ Νεοφύτου ή Νίκο Χριστοδουλίδη. «Είμαι ευγνώμων που έχω την στήριξη του μεγάλου κόμματος της αριστεράς. Έχουν τις δικές τους διαδικασίες. Αυτό που θα πω εγώ είναι το πώς θα πρέπει να αξιολογήσουν τις επιλογές τους».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι πολύ αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν στον δεύτερο γύρο και ότι θα κερδίσουν τις εκλογές. «Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω. Δεν με προβληματίζει. Όμως σε τέτοια περίπτωση εγώ θα τοποθετηθώ δημόσια».

Τέλος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα κρατηθεί η χώρα σε σταθερή πορεία με ασφάλεια και προοπτική. «Με ταπεινοφροσύνη και σεμνότητα θα επαναλάβω ότι κατεβήκαμε στις εκλογές για να τις κερδίσουμε, με προτεραιότητα την εθνική δικαίωση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έχουμε κόμμα με θεσμούς και διαδικασίες».

Σε παρέμβασή του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «άρα θα υπάρξει απόφαση μέσα στο κόμμα».

Δείτε το απόσπασμα στο 18:50

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα