Friday, March 29, 2024
HomeΕπικαιρότηταΌλα έτοιμα για τις εκλογές, άρχισε η παράδοση καλπών λέει ο έπαρχος...

Όλα έτοιμα για τις εκλογές, άρχισε η παράδοση καλπών λέει ο έπαρχος Λεμεσού

Σε ετοιμότητα η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού για την ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, η παράδοση των καλπών στους προέδρους των εκλογικών κέντρων ξεκίνησε στις 8:00, από το χώρο της Α’ Αστική Λεμεσού και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12:30.

Συνολικά, την Κυριακή των εκλογών, θα λειτουργήσουν 323 εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν 154.778 εκλογείς, αριθμός αυξημένος κατά 1.8% από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές του 2018. Από το σύνολο των εκλογέων, οι 232 είναι Τουρκοκύπριοι, που θα ψηφίσουν σε 47 εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον έφορο εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, για την όλη διαδικασία θα εργαστούν γύρω στους 1.550 υπάλληλοι από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και 63 άνεργοι πτυχιούχοι.

Στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α΄, θα ψηφίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ( 9:30), ενώ από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στη Λεμεσό ψηφίζει και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, στο Γυμνάσιο Νεάπολης, Κέντρο Β΄ (11:45).

Από τους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού ψηφίζουν τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα, ο Λούκας Σταύρου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ομόδους (11:00), η Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας (13:15)  και ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, στο Πολυδύναμο Κέντρο Φοινικαριών (15:15).

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα