Saturday, May 4, 2024
HomeΕπικαιρότηταΛήξη προεκλογικής: Μετρημένες οι καταγγελίες για παραβιάσεις σε Επ. Προστασίας

Λήξη προεκλογικής: Μετρημένες οι καταγγελίες για παραβιάσεις σε Επ. Προστασίας

Έληξε τα μεσάνυκτα η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογών, σήμερα και αύριο απαγορεύονται οι πολιτικές διαφημίσεις, δηλώσεις και εκδηλώσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Διαφημίσεις υποψηφίων σε διαφημιστικές πινακίδες, σε επιτελεία ή σε άλλους χώρους, πρέπει να αφαιρεθούν ή καλυφθούν, με εξαίρεση τα κεντρικά επιτελεία σε κάθε επαρχία, όπου δεν απαιτείται η αφαίρεση των όποιων διαφημιστικών είναι αναρτημένα εκεί.

Επιπλέον, θα πρέπει ν’ αποφευχθεί η αποστολή προεκλογικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα πολιτών γιατί και αυτή η ενέργεια αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η σύγχρονη τεχνολογία για επηρεασμό εκλογέων.

Διευκρινίζεται, ότι οι πρόνοιες της νομοθεσίας εφαρμόζονται και στην περίπτωση των ηλεκτρονικών/ διαδικτυακών διαφημίσεων. Για τον σκοπό αυτό, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών έχει συσταθεί ειδική ομάδα για έλεγχο συμμόρφωσης με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Απαγορεύεται η μετάδοση ή δημοσίευση ειδήσεων ή ανακοινώσεων, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, εκτός από ανακοινώσεις ή ειδήσεις που μεταδίδονται από τον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Σε επικοινωνία του SigmaLive με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου ανέφερε ότι οι καταγγελίες είναι μετρημένες.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αριθμός των καταγγελιών που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής είναι μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν έχει ακριβή αριθμό καθώς παραπέμπει τους παραπονούμενους όπως συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο παραπόνων.
Επιπλέον, ανέφερε ότι συνολικό αριθμό θα έχει την Δευτέρα τον οποίο και θα ανακοινώσει.

Σημειώνεται πως για τις ηλεκτρονικές διαφημίσεις η ευθύνη δεν ανήκει στην Επίτροπο Διοικήσεως.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα