Συνομιλώντας με ανώτατα στελέχη του Συναγερμού, που συμμετείχαν στις συσκέψεις σε Προεδρικό και Πινδάρου, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές τάσεις, οι οποίες μέσα από τις συνεχείς αυτές συσκέψεις άρχισαν να ξεκαθαρίζουν και να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή και να αποκτούν τη δική τους επιχειρηματολογία.
Μια λοιπόν ομάδα συναγερμικών στελεχών ταυτίζεται με την άποψη του Προέδρου Αναστασιάδη για τη στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη.
Η ομάδα αυτή που ακολουθεί το σκεπτικό Αναστασιάδη θεωρεί πως με τη στήριξη Χριστοδουλίδη επιτυγχάνεται η αποφυγή της διάπασης του κόμματος.
Θεωρούν πως διατηρείται η συνοχή, αφού στηρίζεται ο υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους Συναγερμικών, μετά τον Αβέρωφ.
Ωστόσο, τα μέλη της ομάδα που προκρίνει στήριξη Χριστοδουλίδη δεν συμφωνούν σε όλα και χωρίζονται φαίνεται σε δύο υποομάδες.
Δηλαδή, κάποια στελέχη θεωρούν πως πρέπει να στηριχθεί ο Χριστοδούλιδη, με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση, ενώ κάποια άλλα, η δεύτερη υπο- ομάδα θεωρεί πως πρέπει να στηριχθεί ο Χριστοδουλίδης, χωρίς όμως να υπάρχει συμμετοχή του ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο, θεωρούν, πως το κόμμα θα βρίσκεται κοντά στη νέα κυβέρνηση, αλλά χωρίς ισχυρές δεσμεύσεις.
Διαβάστε επίσης: Διαφωνίες και εντάσεις Αναστασιάδη – Αβέρωφ πίσω από τις κλειστές πόρτες
Υπέρ της στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη τάσσεται μια ομάδα Συναγερμικών στελεχών, που είτε δεν θέλουν με τίποτα τον Χριστοδουλίδη και θέλουν να τον δουν να χάνει, είτε προκρίνουν Μαυρογιάννη επειδή ταυτίζονται με τις θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, σε αντίθεση με τις θέσεις που υποστηρίζουν τα κόμματα που στηρίζουν τον Χριστοδουλίδη.
Υπάρχει και κάποια άλλη τάση που θα τεθεί αύριο στο Πολιτικό Γραφείο. Είναι η τάση για ψήφο κατά βούληση, να κάνει δηλαδή ο καθένας ότι θέλει. Η πρόταση αυτή έχει κερδίσει και αυτή έδαφος τις τελευταίες ώρες. Οι υπέρμαχοι αυτής της πρότασης, θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι συγκρούσεις.
Από την άλλη, όσοι εναντιώνονται στην ψήφο κατά βούληση, θεωρούν πως αυτή θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και ότι θα διασπάσει το κόμμα και θα συντηρήσει τους καβγάδες.
Συνεπώς, διαφαίνεται ξεκάθαρα πως όλες αυτές οι προτάσεις έχουν ξεκάθαρα τα συν και τα πλην τους. Το κόμμα όμως ηττήθηκε στις εκλογές, επομένως αυτό που εξετάζεται τώρα είναι η μορφή που θα έχει ο οδυνηρός συμβιβασμός.
Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Είδε Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη – «Εις αύριον τα σπουδαία»
Δείτε το ρεπορτάζ: