Saturday, April 20, 2024
HomeΕπικαιρότηταΔιαφωνίες και εντάσεις Αναστασιάδη – Αβέρωφ πίσω από τις κλειστές πόρτες (VID)

Διαφωνίες και εντάσεις Αναστασιάδη – Αβέρωφ πίσω από τις κλειστές πόρτες (VID)

Βυθίζεται στην τοξικότητα και στην εσωστρέφεια ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μετά και την πρωτοφανή αποτυχία που βρήκε το κόμμα εκτός του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών.

Πλέον, ο ΔΗΣΥ διαδραματίζει ρόλο ρυθμιστή, με τις απόψεις όμως αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει ενόψει της ερχόμενης Κυριακής, να διίστανται. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί αναπόφευκτα δημιουργεί εντάσεις και αντιπαραθέσεις.

Στην προσπάθεια ανακάλυψης «φαρμάκου», παρεμβαίνει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επίτιμος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Διαβάστε ακόμη: Αβέρωφ: Είδε Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη – «Εις αύριον τα σπουδαία»

Με απόσταση μερικών ωρών, συγκάλεσε δύο συσκέψεις στο Προεδρικό, με ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, περιλαμβανομένου του Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και νυν και πρώην Υπουργών, όπως ο Ιωνάς Νικολάου.

Η πρώτη συνάντηση, που έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διήρκησε μόλις 20 λεπτά, ενώ η δεύτερη, που έγινε με το πρώτο φως της ημέρας, ξεπέρασε τις δύο ώρες.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, κατά τις δύο συσκέψεις δεν έλειψαν οι εντάσεις κυρίως μεταξύ Αναστασιάδη – Αβέρωφ, όταν ο πρώτος έβαλε στο τραπέζι το σενάριο της στήριξης της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη στο δεύτερο Γύρο, προτάσσοντας την ενότητα στον ΔΗΣΥ.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησε κάθετα ο Πρόεδρος του Συναγερμού, ο οποίος θεωρεί τον Χριστοδουλίδη αποστάτη.

«Μην με ρωτάτε τι είπε ο Πρόεδρος, εγώ εκπροσωπώ το κόμμα μου»

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, κατά τις συσκέψεις υπήρξαν κι άλλες στιγμές έντασης μεταξύ άλλων παρευρισκομένων στο Προεδρικό.
Έγκυρες πηγές, αποκαλύπτουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης, αργά το βράδυ, αφότου ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη στο προεδρικό, είχε άλλη μία συνάντηση για το ίδιο θέμα με μικρότερο κύκλο συναγερμικών.

Τους κάλεσε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποφυγή της διάσπασης του κόμματος.

Η επόμενη ημέρα βρέθηκε στο επίκεντρο του εκτελεστικού γραφείου του Συναγερμού, που συνήλθε το μεσημέρι.

Κατάληξη ήταν να δοθεί χρόνος στους δύο Υποψηφίους, που πέρασαν στο δεύτερο γύρο να συναντηθούν με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει το κόμμα του στο δεύτερο γύρο, ο κ. Νεοφύτου παρέπεμψε στα συλλογικά όργανα. «Θα ληφθεί μια απόφαση από το Πολιτικό Γραφείο. Πολιτικά θα δούμε το ζήτημα, είμαστε κόμμα αρχών, δεν είμαστε ούτε περαστικοί από την πολιτική, ούτε παροδικό κόμμα».

Κάποια στελέχη κρατούν προς το παρόν κλειστές τις προθέσεις τους, ενώ άλλα τοποθετούνται ανοικτά για τις προτιμήσεις τους.

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου με ανακοίνωση του στήριξε δημόσια την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Από την άλλη, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος προκρίνει την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πλέον, η όποια απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Διαβάστε ακόμη: Χριστοδουλίδης vs Μαυρογιάννης: Οι τάσεις εντός του ΔΗΣΥ και η τρίτη επιλογή
 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα