Monday, April 29, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗ φόρμουλα Φαίδωνα για συνεργασία με ΑΚΕΛ - «Στελέχη του ΔΗΣΥ χλεύαζαν...

Η φόρμουλα Φαίδωνα για συνεργασία με ΑΚΕΛ – «Στελέχη του ΔΗΣΥ χλεύαζαν Αβέρωφ»

Τις ραγδαίες εξελίξεις στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και την πρόταση του για στήριξη σε Ανδρέα Μαυρογιάννη κλήθηκε να σχολιάσει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι για πρώτη φορά από το 1983 ο ΔΗΣΥ δεν βρίσκεται στον δεύτερο γύρο και την κύρια ευθύνη την έχουν οι διασπαστές και οι αποστάτες. Σίγουρα τα αποτελέσματα πρέπει να αναλυθούν και από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, όσους ήταν στην ηγεσία και όσους έπαιζαν διπλό παιχνίδι και πήγαιναν στις συγκεντρώσεις και πριν φύγουν έστελναν μηνύματα για να ενημερώσουν τους απέναντι.

Όσο αφορά την πρόταση του για στήριξη σε Μαυρογιάννη ανέφερε ότι, έμμεσα και έντεχνα προσπαθούν να περάσουν τον μήνυμα ότι η στήριξη σε Μαυρογιάννη είναι ΔΥΣΑΚΕΛ, είναι ένας συνασπισμός, ουδέποτε ο ΔΗΣΥ θα καταργηθεί, ούτε η ιδεολογία του αλλά ούτε και του ΑΚΕΛ.

«Στην βάση αρχών, την οικονομία δεν μπορεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αν θέλει την στήριξη των συνειρμικών και του ΔΗΣΥ, σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για την οικονομία και σίγουρα ο Υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να είναι από το ΑΚΕΛ. Στα θέματα της παιδείας υπάρχουν ευαισθησίες, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ατζέντα του ΑΚΕΛ, πρέπει να είναι ποιόν συνεργασίας και συναίνεσης. Στα θέματα της ενέργειας και των τριμερών συνεργασιών και βεβαίως το Κυπριακό, να ξεκινήσουμε από το πλαίσιο Γκουτέρες και με τον πολιτικό ρεαλισμό, τον πατριωτικό ρεαλισμό και με την κληριδική σχολή μέσω του Μαυρογιάννη που δεν είναι αριστερός να στηριχθεί επειδή είναι καθαρός, έντιμος και έμπειρος».

Σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν σε αυτόν τον τόπο το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ να επενδύουν και κάθε φορά, όταν θέλουν το ΔΗΣΥ να ανασύρουν τον μπαμπούλα του ΑΚΕΛ και όταν θέλουν το ΑΚΕΛ να ανασύρουν τον μπαμπούλα του ΔΗΣΥ.

«Κάποιοι θέλουν σε αυτόν το τόπο να διατηρούν μία προπολεμική αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για να χρίζουν καριέρες, ήρθε η ώρα με μια συνεργασία στο πρόσωπο του Μαυρογιάννη με πολιτικούς όρους» τόνισε.

Πρόσθεσε πως επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός που κάποιοι έχτισαν καριέρες εδώ και 50 χρόνια, να πηγαίνουν οι μεν στα δεξιά σωματεία και να λένε για τους αριστερούς «οι κομμουνιστές και οι προδότες της ΕΟΚΑ» και να πηγαίνουν στα δεξιά σωματεία και να λένε «οι φασίστες οι εοκαβιτατζίδες».

«Έχω γεννηθεί το 1978, ούτε εοκαβιτατζής είμαι ούτε φασίστας είμαι αλλά ούτε και ο φίλος μου ο αριστερός είναι κομμουνιστής και προδότης. Ήρθε η ώρα για χάρη του Κυπριακού και μεταρρυθμίσεων που είναι στον πάτο να συνεννοηθούμε». είπε.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε επίσης ότι μετά την ψεσινή του ανάρτηση, οργανωμένα στελέχη του Νίκου Χριστοδουλίδη άρχισαν να στέλνουν υβριστικά μηνύματα σε εμένα και στην γυναίκα μου και να παρακαλέσω να με αντιμετωπίσουν με πολιτικά επιχειρήματα και να σταματήσουν να με βρίζουν επειδή έχω διαφορετική άποψη.

«Έκαναν copy-paste την ανάρτηση μου και την έστελναν σε οργανωμένα γκρουπ των επιτελείων και έλεγαν απαντήστε του βλάκα. Να παρακαλέσω να σταματήσουν. Αυτή η προπαγάνδα που προσπαθούν να κάνουν και να κάνουν δημόσιο μπούλινγκ σε όποιον έχει διαφορετική άποψη να το σταματήσουν».

Όσο αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι όπως πληροφορείται, η πρόταση του είναι η στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, επικαλούμενος την ενότητα του κόμματος.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως υψηλόβαθμα στελέχη ενώ ήταν στις συγκντρώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, ταυτόχρονα τα WhatsApp τους δούλευαν και έστελναν φωτογραφίες και μηνύματα χλευάζοντας τον.

«Σίγουρα υπήρξε υπόσκαψη από δύο τρεις δελφίνους που για μένα είναι δελφινάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα