Friday, April 26, 2024
HomeΕπικαιρότηταΚαρογιάν: Θαυμάζω την κράση του Χριστοδουλίδη...

Καρογιάν: Θαυμάζω την κράση του Χριστοδουλίδη…

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν λίγες μέρες πριν από τη δεύτερη Κυριακή.

Ο κ.Καρογιάν είπε πως «τα μηνύματα που έρχονται από τον κόσμο και τώρα είναι δυνατά μηνύματα, ότι επενδύουν στο πολιτικό πλαίσιο που θέλει να κυβερνήσει ο Χριστοδουλίδης. Ο τόπος περνά δύσκολα. Υπάρχουν προβλήματα στον τόπο.. η κοινή λογική λέει ότι σε τέτοιου είδους συνθήκες οι πραγματικές υπερβάσεις θέλουν να αναλάβει ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής.

Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμοστεί. Με ενοχλεί που λένε ότι πήγαμε για λάφυρα εξουσίας. Να υποθέσω δηλαδή ότι όταν ζητούν αυτοί την εξουσία δεν είναι για τις καρέκλες, αλλά όταν την ζητούν οι άλλοι είναι για τις καρέκλες;».

Μεταξύ άλλων ο Μάριος Καρογιάν είπε πως «ο Χριστοδουλίδης έχει τα χαρακτηριστικά που αρέσουν στον κόσμο. Δεν θα κατηγορήσει, δεν θα σπιλώσει. Ακούει. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν διεκδίκησε ποτέ ότι τα ξέρει όλα».

«Επίθεση φιλίας στον ΔΗΣΥ»

«Σε ότι μας αφορά δεν κάναμε επίθεση φιλίας. Επικαλέστηκα την αλήθεια», είπε ο κ.Καρογιάν ερωτηθείς για το μήνυμα – άνοιγμα προς τον ΔΗΣΥ.

«Τα τελευταία χρόνια έγιναν υπερβάσεις από εμάς και είχαμε μια χρήσιμη συνεργασία για τον τόπο. Αρκετά θέματα μπήκαν στην σωστή τροχιά.. όταν υπάρχει όρεξη να συνεργαστείς με άλλους ντόμπρα βγαίνουν αποτελέσματα.

Είναι σεβαστή η απόφαση του ΔΗΣΥ. Στεγάζει ανθρώπους με κρίση και με άποψη. Πριν τις εκλογές αν αναλύσει κάποιος τους πυλώνες ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη θεωρεί κανείς ότι θα βρει αγεφύρωτα πράγματα; Υπάρχει μια άδικη κατηγορία για τον Χριστοδουλίδη. Ακολουθούσε τόσα χρόνια τη γραμμή που χάραζε ο Πρόεδρος. Δεν παραιτήθηκε και υπηρετούσε εκείνη την πολιτική». 

Ξεκαθάρισε ότι ξεκινούμε από εκεί που μείναμε (σ.σ για τις διαπραγματεύσεις).

«Θαυμάζω την κράση του (σ.σ του Χριστοδουλίδη) αυτούς τους μήνες. Δεν κατηγόρησε κανέναν ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο ήταν προσεγμένος, αυτό είναι ένα νέο ήθος».

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ είπε πως «σε κάποια προσπάθεια που κάναμε με τη μακαριστή Ζέτα Αιμιλιανίδου ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν θετικός για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Κάναμε μια προσπάθεια, δυστυχώς ο Θεός είχε άλλη βούληση για τη Ζέτα…

Ο Χριστοδουλίδης είπε από την αρχή ότι θα ήθελε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.. η Κύπρος θα περάσει δύσκολα. Θέλει συνέργειες.. συνδιαχείριση, είναι κρίμα, έχουμε παιδιά».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα