Friday, April 26, 2024
HomeΕπικαιρότηταΚασουλίδης: Εγώ με τη συνείδηση μου θα ψηφίσω Ανδρέα Μαυρογιάννη

Κασουλίδης: Εγώ με τη συνείδηση μου θα ψηφίσω Ανδρέα Μαυρογιάννη

Τη σκέψη του γύρω από το ποιον θα στηρίξει την ερχόμενη Κυριακή ανέλυσε ο απερχόμενος Υπουργός Εξωτερικών. Ο Ιωάννης Κασουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 το μεσημέρι της Πέμπτης εξήγησε πως θα ψηφίσει Ανδρέα Μαυρογιάννη γιατί κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή και να γίνουν υπερβάσεις.

«Για να μπορέσει να εμπνεύσει τον διεθνή παράγοντα η Κύπρος χρειάζεται οι δυνάμεις που επιθυμούν τη λύση να είναι εκεί. Κάτι που έλειπε από αυτόν τον τόπο είναι κάποια σχετική υπέρβαση των όσων τοποθετούνται παραταξιακά απ’ εδώ και απ’ εκεί. Εγώ είμαι έτοιμος να κάνω την υπέρβαση μου, κι άλλοι το δήλωσαν όπως για παράδειγμα ο ΥΠΟΙΚ. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή. το ΑΚΕΛ δεν την έκανε. Εγώ προσωπικά με τη συνείδηση μου θα ψηφίσω Ανδρέα Μαυρογιάννη γι’ αυτόν τον κύριο λόγο».

Σε άλλο σημείο είπε πως ο Συναγερμικός δεν περιμένει να του δώσει κάποιος γραμμή. «Αποφασίζει μόνος του κι αυτόν τον καλέσαμε να πράξει».

Στον κ.Κασουλίδη υποβλήθηκε ότι ο κ.Μαυρογιάννης είπε πως είναι ο μέντοράς του. «Τον ευχαριστώ.. αν μου επιτρέπεις θέλω να οδηγήσω τη συζήτηση σε ένα θέμα το οποίο για μένα είναι το κύριο θέμα. Το Κυπριακό. Δεν έτυχε κατάλληλης προσοχής. Κάποιοι επειδή θεωρούν ότι επειδή δεν είναι στην επικαιρότητα δεν θα το αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον. Ο διεθνής παράγοντας με τους οποίους μιλούσα αυτόν τον τελευταίο χρόνο είναι διατεθειμένος να έρθει να βοηθήσει τον ΓΓ για επίλυση».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα