Friday, September 29, 2023
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΑβέρωφΑ. Νεοφύτου: Οι σύμμαχοί μας δεν είναι άλλοι από την Ευρώπη και...

Α. Νεοφύτου: Οι σύμμαχοί μας δεν είναι άλλοι από την Ευρώπη και τη Δύση

Είμαστε μια μικρή χώρα και θέλουμε δυνατούς συμμάχους και οι σύμμαχοι μας δεν είναι άλλοι από την Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για ξεκάθαρο προσανατολισμό της Κύπρου.

Ο κ.  Νεοφύτου μιλούσε την Πέμπτη μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά, Δημήτριο Νικολαΐδη.

Ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι, στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την χαρά του για τη συνάντηση λέγοντας ότι «με μεγάλη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης μιας από τις 10 πολιτείες του Καναδά, τον συμπατριώτη μας Δημήτριο Νικολαΐδη».

«Είπα χθες και στο συνέδριο των Αποδήμων ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη Κύπρος εκτός Κύπρου», είπε.

Με πετυχημένους ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικούς, πρόσθεσε, «όπως τον αγαπητό Δημήτρη, που σπούδασε το μεταπτυχιακό του εδώ στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και έχει υπό την ευθύνη του, τον σημαντικό τομέα της Παιδείας σε μια από τις 10 πολιτείες του Καναδά, με ένα προϋπολογισμό για το υπουργείο του, των 6 δισεκατομμυρίων Καναδέζικων δολαρίων. Κάτω από το δικό του Υπουργείο είναι σχεδόν ο μισός προϋπολογισμός της Κύπρου».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που συζητήσαμε το Κυπριακό, συζητήσαμε την κατεύθυνση της χώρας  και να πω και κάτι που τιμά τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ο Δημήτρης, όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έγινε και παραμένει μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μεγάλη τιμή για εμάς, αλλά και για τον τόπο μας. Αλλά θέλω να πω και για τον προσανατολισμό της χώρας. Πόσο σημαντικό το βρίσκει ο Δημήτρης να ξεκαθαρίσει η Κύπρος τον προσανατολισμό της», πρόσθεσε.

Ο κ. Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε μια Ευρωπαϊκή χώρα, είμαστε μια χώρα που μοιράζεται τις δυτικές αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε μια μικρή χώρα και θέλουμε δυνατούς συμμάχους και οι σύμμαχοι μας δεν είναι άλλοι από την Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο».

«Είναι γι’ αυτό που θα επιμένω στη γραμμή του ξεκάθαρου προσανατολισμού της χώρας μας», είπε.

Ο κ. Νικολαΐδης στις δηλώσεις του είπε ότι η Κύπρος είναι μικρή χώρα αλλά δυνατή χώρα σημειώνοντας ότι «πολλοί Κύπριοι και Έλληνες συμπατριώτες μας στο εξωτερικό και δουλεύουμε για να αναφέρουμε συνέχεια τα θέματα της Κύπρου. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι ακόμα υπάρχει εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και πρέπει να γίνει μια δίκαιη λύση στο θέμα της Κύπρου».

Εξέφρασε την περηφάνεια του για το ότι είναι μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού λέγοντας ότι «υποστηρίζω βεβαίως και ότι μπορώ κάνω στο εξωτερικό όχι μόνο για να υποστηρίξω τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και ότι μπορώ να κάνω στο εξωτερικό για να υποστηρίξω την Κύπρο μας και να συνεχίσει ο κόσμος να ξέρει τα θέματα με τα οποία ασχολούνται εδώ στην Κύπρο και να τα έχουν υπόψη τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διάλεξη. Tο θέμα που σκέφτηκα είναι η *κωμική* διάσταση των ύβρεων σε αρχαία και σύγχρονη πολιτική. Tι έμπνευση έδωσαν οι #προεδρικές2023, με τους "τραμπούκους του πληκτρολογίου" να βρίζουν και εμάς να γελάμε! #Researcher #University

Έκλεισε και αυτό... Τιμή μου που εργάστηκα για την προεκλογική σου
@AMavroyiannis.
#ekloges #cyelections #elections2023 #ekloges2023 #εκλογες #εκλογες2023 #electionscy #electionscyprus #εκλογές #εκλογές2023 #προεδρικές2023
#proedrikes2023 #προεδρικες2023 #mavroyiannis2023

StockWatch Cyprus @StockWatchCy

Έκθεση προεκλογικής δαπάνης υπέβαλε ο Α. Μαυρογιάννης http://dlvr.it/SlYyTQ

Δεν φτάνει που διέσυρε την #Κύπρο και εξέθεσε τον #ΔΗΣΥ, βαρύνοντάς τον με σκάνδαλα και συμβάλλοντας στη διάσπασή του στις #προεδρικές2023, θα περιοδεύει ως "δοκησίσοφος"; Θα πουλά σοφία; Θα δίνει συμβουλές; Θα παριστάνει το πολιτικό κεφάλαιο; Αντροπή, όπως λέμε στη Γεροσκήπου...

Load More

Διαβάστε Ακόμα