Saturday, July 20, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΑβέρωφΑβέρωφ: Είδε Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη – «Εις αύριον τα σπουδαία»

Αβέρωφ: Είδε Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη – «Εις αύριον τα σπουδαία»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Δημοκρατικό Συναγερμό με τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη να διεκδικούν τη στήριξη του ΔΗΣΥ.

Στις 5:00 το απόγευμα πέρασε την πόρτα της Πινδάρου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και την ηγεσία του κόμματος. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά, χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Στη συνέχεια ο κ. Μαυρογιάννης μετέβη στα γραφείο του Κινήματος Οικολόγων για να συζητήσουν το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του.

Διαβάστε ακόμη: LIVE/Προεδρικές: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στον 2ο γύρο – Εκτός ο Αβέρωφ

Ακολούθησε η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τα στελέχη του ΔΗΣΥ. Ο κ. Χριστοδουλίδης έφτασε στην Πινδάρου στις 6:15. Η συνάντηση διήρκησε 35 λεπτά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να δηλώνει ότι μετέφερε τις δικές του θέσεις και τις δικές του προσεγγίσεις και τα συλλογικά όργανα του Δημοκρατικού Συναγερμού θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως εποικοδομητική, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στους δημοσιογράφους πως μετέφερε στην ηγεσία το ΔΗΣΥ τη δική του προσέγγιση. «Αύριο θα ληφθούν αποφάσεις. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι απόλυτα σεβαστές και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών» είπε.

Σε ερώτηση για το τι άκουσε από πλευράς του κ. Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του κ. Νεοφύτου και ούτε είναι σωστό. «Επαναλαμβάνω, κατά κύριο λόγο ήταν μεταφορά δικών μου προσεγγίσεων και θέσεων όπως συνοψίζονται στη σχετική δήλωση που έκανα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη νέα συνάντηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας ενόψει της δεύτερης Κυριακής, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως μετέφερε τις δικές του θέσεις και πρόσθεσε «Αντιλαμβάνομαι οι θέσεις αυτές θα συζητηθούν, υπάρχουν συλλογικά όργανα, τα οποία θα λάβουν τις αποφάσεις αύριο, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πω».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αλλά» συνέχισε, «δεν είναι κάτι που αφορά την απόφαση, θεωρώ, που θα ληφθεί. Υπάρχει αύριο προγραμματισμένη συνάντηση των συλλογικών οργάνων του ΔΗΣΥ τα οποία θα λάβουν και τις αποφάσεις».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συνομιλία με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν με «δική μου πρωτοβουλία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης απέφυγε να σχολιάσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες βάσει των οποίων ο ΔΗΣΥ προσανατολίζεται είτε στην στήριξη της υποψηφιότητάς του, είτε κατά βούληση τοποθέτηση.

«Δεν έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Εγώ μετέφερα τη δική μου θέση, τη δική μου προσέγγιση, αυτός ήταν ο στόχος της συνάντησης και ο ΔΗΣΥ θα λάβει τις αποφάσεις αύριο. Ζήτησα τη συνάντηση αυτή ακριβώς για να μεταφέρω τη δική μου προσέγγιση», είπε.

Τέλος ερωτηθείς αν δηλώνει ακόμη συναγερμικός και πώς νιώθει που βρίσκεται μετά από καιρό στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «κατά τη διάρκεια της εκστρατείας δεν έχω αρνηθεί ούτε τις καταβολές μου, ούτε τα πιστεύω μου». Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο κατά τη διάρκεια όλης της μακράς προεκλογικής εκστρατείας, κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε δηλώσεις προέβη μετά το τέλος των δύο συναντήσεων και ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «τους ακούσαμε μαζί με την ηγεσία του κόμματος. Εις αύριον τα σπουδαία».

Νωρίτερα ο κ .Χριστοδουλίδης προχώρησε σε δήλωση πριν φτάσει στα γραφεία του ΔΗΣΥ. Απευθυνόμενος προς την ηγεσία και τους ψηφοφόρους του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «νιώθω σήμερα, ειδικότερα την ανάγκη να απευθυνθώ και στην ηγεσία και στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο δεν σταμάτησα στιγμή να αντικρίζω με σεβασμό και εκτίμηση. Εξάλλου, ποτέ δεν έχω απαρνηθεί  από πού προέρχομαι κομματικά, όπως επίσης και τις πολιτικές μου καταβολές».

Υπενθυμίζεται ότι Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να είναι υπέρ της θέσης για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. Υπάρχουν όμως έντονες απόψεις στα στελέχη του ΔΗΣΥ στα όσα έχουν διαμειφθεί με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικό, ο οποίος έχει διαγραφεί από τους καταλόγους του κόμματος.  Υπάρχουν στελέχη υπέρ και κατά του Χριστοδουλίδη.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα