Friday, May 17, 2024
HomeΕπιτελείαΚαρογιάν για στήριξη Χριστοδουλίδη: Μυθοπλασίες τα περί ανταλλαγμάτων (vid)

Καρογιάν για στήριξη Χριστοδουλίδη: Μυθοπλασίες τα περί ανταλλαγμάτων (vid)

Για την απόφαση της ΔΗΠΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο πρόεδρος της παράταξης Μάριος Καρογιάν.


Όπως ανέφερε, «είχαμε πει ότι δεν προκρίνουμε δικομματικές συνεργασίες, κύρια θέση ήταν αν είναι δυνατό να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή αν δεν είναι εφικτό, κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής. Ο κ. Χριστοδουλίδης αγκάλιασε αυτή τη θέση, η οποία είναι και θέση δική του».

Η κατάσταση όπως είναι σήμερα στον τόπο μας, τόνισε, απαιτεί συλλογική συνέργεια και συλλογικές προσπάθειες.

Την ίδια ώρα είπε πως στο Κυπριακό κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Κληθείς να σχολιάσει εάν έχουν συμφωνήσει ως κόμμα να λάβουν κάποια συγκεκριμένα Υπουργεία ή εάν εξασφάλισαν κάποιες δεσμεύσεις από τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κ. Καρογιάν τόνισε πως η ΔΗΠΑ σε καμία περίπτωση στις όποιες συζητήσεις έκανε, δεν έθεσε στο τραπέζι θέματα δομής της εξουσίας.

«Οι μύθοι είναι καιρός να πέφτουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως όλα όσα ακούγονται είναι μυθοπλασίες.

Είναι η συνήθης διαδικασία στο να σπιλώνονται προσωπικότητες ή να αφήνουν να εννοηθεί ότι για κάθε τι υπάρχει αντάλλαγμα, είπε.

Διαβάστε επίσης: Κάρογιαν: Στήριξη σε Χριστοδουλίδη λόγω της ενσωμάτωσης προτάσεων της ΔΗΠΑ

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ρώτησε παλαιότερα εάν θα ενδιαφερόταν για μια υπουργική θέση, ωστόσο, η απάντησή του ήταν «όχι».

Κληθείς να σχολιάσει πως θα μπορέσουν να συνεργαστούν μεταξύ τους τόσες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη και δει με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως οι προτεραιότητες των κομμάτων θα πρέπει να είναι να υπηρετήσουν τον τόπο, την πατρίδα και την κοινωνία.

Εάν οι προταιρεότητες είναι να εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες, να προωθούν μικροκομματικά και μικροπροσωπικά συμφέροντα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, τόνισε.

«Ναι με τον κ. Παπαδόπουλο είχαμε και έχουμε προβλήματα και σε ότι αφορά τις πολιτικές προσεγγίσεις και σε ότι αφορά τον τρόπο που πολιτεύεται μια πολιτική δύναμη, αυτό όμως δεν με εμπόδισε να συναντηθώ με τον κ. Παπαδόπουλο και στα πλαίσια των συζητήσεων για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, δεν θα με εμποδίσει να συνεργαστούμε στο να προωθήσουμε πράγματα που είναι καλά για τον τόπο μας».

Τέλος είπε πως ανεξαρτήτως από το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος, «οφείλουμε να αγαπούμε αυτό τον τόπο, να τον υπηρετήσουμε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αφοσίωση».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα