Friday, September 29, 2023
HomeΕπιτελείαΜαυρογιάννης: Με ειδικές ρυθμίσεις να άρουμε την αδικία του πέναλτι 12%

Μαυρογιάννης: Με ειδικές ρυθμίσεις να άρουμε την αδικία του πέναλτι 12%

Συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι 12%, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη στα Γραφεία του Εκλογικού Επιτελείου, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από ζητήματα που απασχολούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας και τους πιθανούς τρόπους επίλυσης τους. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το πέναλτι του 12% για τη συνταξιοδότηση στο 63ο έτος της ηλικίας, υπογραμμίστηκε από τα δύο μέρη η ανάγκη για άρση της αδικίας. Αυτό, όπως αναφέρθηκε, θα μπορούσε να γίνει, μέσα από την εξεύρεση μίας ισορροπημένης λύσης, που θα λαμβάνει υπόψιν τα χρόνια εργασιακής συνεισφοράς και θα σέβεται τη βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά και το θεσμοθετημένο όριο των 65 ετών.

Την ίδια ώρα, τονίσθηκε η ανάγκη διασφάλισης επαρκών και αξιοπρεπών συντάξεων για όλους και εν γένει η περαιτέρω θωράκιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως το πέναλτι 12%, αυτή η «ποινή» όπως την χαρακτήρισε, πρέπει να καταργηθεί.

«Δεν νοείται να υπάρχει. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου οι χαμηλοσυνταξιούχοι, δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στο τέλος του μήνα. Όπου υπάρχει επιδείνωση της κοινωνικής αδικίας, όπου οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων μας χειροτερεύουν», τόνισε.

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως ανέφερε, έχει εκφράσει στην Ομάδα Πρωτοβουλίας την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση του στην προσπάθεια που καταβάλουν.

«Έχουμε εκφράσει την πολιτική μας βούληση και αποφασιστικότητα να οδηγηθούμε άμεσα σε εκείνες τις ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την κατάργηση της άδικης αυτής ρύθμισης», υπογράμμισε.

Από πλευράς της η επικεφαλής της Ομάδας Πρωτοβουλίας και Γ.Γ. της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επεσήμανε την ικανοποίηση της Ομάδας για τη συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Διαπιστώσαμε πλήρη ταύτιση απόψεων και συμπόρευση σε αυτό τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Υπάρχει πλήρης συναντίληψη ότι αυτό το μέτρο τιμωρεί ανθρώπους με πολύχρονη εργασία και συνεισφορά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συναντίληψη για το γεγονός ότι επιδεινώνεται το πρόβλημα των χαμηλών συντάξεων με την αποκοπή του 12%», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διάλεξη. Tο θέμα που σκέφτηκα είναι η *κωμική* διάσταση των ύβρεων σε αρχαία και σύγχρονη πολιτική. Tι έμπνευση έδωσαν οι #προεδρικές2023, με τους "τραμπούκους του πληκτρολογίου" να βρίζουν και εμάς να γελάμε! #Researcher #University

Έκλεισε και αυτό... Τιμή μου που εργάστηκα για την προεκλογική σου
@AMavroyiannis.
#ekloges #cyelections #elections2023 #ekloges2023 #εκλογες #εκλογες2023 #electionscy #electionscyprus #εκλογές #εκλογές2023 #προεδρικές2023
#proedrikes2023 #προεδρικες2023 #mavroyiannis2023

StockWatch Cyprus @StockWatchCy

Έκθεση προεκλογικής δαπάνης υπέβαλε ο Α. Μαυρογιάννης http://dlvr.it/SlYyTQ

Δεν φτάνει που διέσυρε την #Κύπρο και εξέθεσε τον #ΔΗΣΥ, βαρύνοντάς τον με σκάνδαλα και συμβάλλοντας στη διάσπασή του στις #προεδρικές2023, θα περιοδεύει ως "δοκησίσοφος"; Θα πουλά σοφία; Θα δίνει συμβουλές; Θα παριστάνει το πολιτικό κεφάλαιο; Αντροπή, όπως λέμε στη Γεροσκήπου...

Load More

Διαβάστε Ακόμα