Sunday, April 14, 2024
HomeΕπιτελείαΣυγκέντρωση Χριστοδουλίδη στα Λεύκαρα

Συγκέντρωση Χριστοδουλίδη στα Λεύκαρα

Συγκέντρωση κατοίκων των κοινοτήτων της ορεινής περιοχής Λάρνακας  υπέρ της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, με μαζική συμμετοχή πολιτών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι όλα τα χωριά της περιοχής, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα προς αξιοποίηση μέσα από την αναβαθμισμένη αγροτική παραγωγή και την προσφορά ποιοτικών προϊόντων προς τους καταναλωτές, ενώ σημείωσε ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί οι αναλυτικές προτάσεις του προγράμματός του για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, οι οποίες διαμορφώθηκαν μαζί με τους πολίτες και έτυχαν ενδελεχούς επεξεργασίας από ειδικούς για να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Στο πολιτικό πρόγραμμα της διακυβέρνησής του πρόσθεσε, υπάρχουν συγκεκριμένες, ολοκληρωμένες, κοστολογημένες προτάσεις για διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων «και εφόσον οι πολίτες μου δώσουν τη λαϊκή εντολή, ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα τις προωθήσω και θα τις εφαρμόσω άμεσα για το καλό της χώρας και των πολιτών» είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην ομιλία του, στις πολιτικές του προτεραιότητες σε σχέση με το Κυπριακό, την ακρίβεια, το μεταναστευτικό και τους νέους.

Για το Κυπριακό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για την αντιμετώπιση της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας και για την ουσιαστική επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, «την επαύριον της εκλογής μου θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια σε συνεργασία με την Ελλάδα και άλλες χώρες για την ανάδειξη των αρνητικών επιπτώσεων της τουρκικής επιθετικότητας».
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημείωσε, οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, οφείλουν να αναγνωρίσουν τους κινδύνους της τουρκικής επιθετικότητας για την Ευρώπη και να συνδυάσουν την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων με την αποκλιμάκωση της έντασης που δημιουργεί η Τουρκία.
Αναφέρθηκε επίσης στην πρότασή του για ενεργό συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις μιας πολιτικής προσωπικότητας, διορισμένης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε σχέση με την ακρίβεια, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης, με παράλληλο στόχο τη μείωση του κόστους ζωής των πολιτών όχι μόνο ανακουφιστικά, αλλά μόνιμα. «Θα αξιοποιήσουμε και θα βελτιώσουμε τα υφιστάμενα προγράμματα, απλοποιώντας τις διαδικασίες, διευρύνοντας τους δικαιούχους και αυξάνοντας κλιμακωτά τις χορηγίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, για την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, για τη θερμομόνωση των υποστατικών και για την αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα» είπε.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, είπε μεταξύ άλλων, ότι «θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ώστε οι αργές διαδικασίες εξέτασης να πάψουν να λειτουργούν ως πόλος έλξης, σε συνδυασμό με τον καλύτερο έλεγχο εισόδου και την καλύτερη αστυνόμευση για την αύξηση των επιστροφών και των απελάσεων».

«Οι νέοι μας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μέλλον που προδιαγράφεται δύσκολο και εμείς έχουμε ευθύνη να το κάνουμε καλύτερο» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στις προοπτικές της νέας γενιάς. «Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για να μπορέσουν οι νέοι μας να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε μια χώρα που να νιώθουν ότι τους αγκαλιάζει και τους υποστηρίζει μέσα από την ανταπόκριση στις έγνοιες και στις ανησυχίες τους, μέσα από την υιοθέτηση των προτάσεων και των εισηγήσεών μας. Τον κ. Χριστοδουλίδη προσφώνησε ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος μεταξύ άλλων, σημειώνοντας  την απαξίωση σημαντικής μερίδας πολιτών απέναντι στην πολιτική, ανέφερε τη βεβαιότητά του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι αυτή που δημιουργεί την ελπίδα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα