Thursday, July 18, 2024
HomeΕπιτελείαΜαυρογιάννης: Η εκλογή μου σημαίνει ειρήνη για τους Ε/κ και για τους...

Μαυρογιάννης: Η εκλογή μου σημαίνει ειρήνη για τους Ε/κ και για τους Τ/κ

Μήνυμα ειρήνης και επανένωσης της Κύπρου, έστειλε κατά την περιοδεία του στην κατεχόμενη πόλη και επαρχία της Αμμοχώστου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, και να συζητήσει μαζί τους διάφορα ζητήματα που άπτονται του Κυπριακού προβλήματος. Βασική και κοινή πεποίθηση, αναδείχθηκε η ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών και εξεύρεση λύση στη βάση της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σε δηλώσεις που προέβη, επεσήμανε πως η σημερινή του επίσκεψη αποσκοπούσε στο να αναδείξει τον βασικό του στόχο, που είναι η επανένωση του τόπου μας, μέσα από μία λύση που θα δώσει του δώσει τα απαραίτητα μέσα για να ανοίξει ξανά τα φτερά του και να βρει τον βηματισμό του.

«Δεν μπορεί ο τόπος μας να πάει μπροστά χωρίς λύση και η λύση πρέπει να βρεθεί τώρα. Για αυτό, θα εργαστούμε όλοι μαζί»,

Συνεχίζοντας εξέφρασε την συγκίνηση και την χαρά του, καθώς όπως ανέφερε, υπάρχει κοινή αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει για να πετύχουμε την λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα. «Το χρωστούμε σε όλους τους ανθρώπους μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στο μέλλον του τόπου μας», υπογράμμισε.

Ευχαρίστησε επίσης τους Τουρκοκύπριους που τον συνόδευσαν κατά την επίσκεψη του, όπως επίσης και την δική του αντιπροσωπεία που εργάζεται μαζί του για την εκλογική νίκη που θα του δώσει τα εργαλεία να πετύχει την επανένωση του τόπου μας.

Από πλευράς του ο Ferdy Sabit Soyer, πρώην Πρόεδρος του PTK σε δηλώσεις του υπογράμμισε την σημασία που έχει για το μέλλον της Κύπρου η εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο αξίωμα του ΠτΔ.

«Αυτή η αναμέτρηση, αυτός ο αγώνας δεν είναι σημαντικός μόνο για εκείνους που η μητρική τους γλώσσα είναι τα ελληνικά, αλλά είναι σημαντικός για όλους μας», υπογράμμισε.

Είναι μεγάλη τύχη και ευκαιρία η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως ανέφερε. «Γιατί δεν είναι μόνο ένα άτομο που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, από την περίοδο προεδρίας του κ. Βασιλείου. Αλλά επίσης έχει την γνώση και την ευαισθησία, βαθιά ανθρώπινη διάσταση στο να αντιλαμβάνεται τα ζητήματα και μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα κοινό μέλλον για το καλό όλων μας», δήλωσε

«Εγώ ελπίζω σε αυτές τις εκλογές πως οι ψηφοφόροι θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα στον Ανδρέα Μαυρογιάννη ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το συντομότερο στην επίλυση του κυπριακού βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα. Για να μπορέσουμε να προχωράμε μπροστά και να είμαστε ένα καλό παράδειγμα ειρήνης για την περιοχή μας και για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Devis, Αλί Γκουλλέ, τόνισε πως «μας χαροποιεί που βλέπουμε τον κ. Μαυρογιάννη σήμερα στην Αμμόχωστο».

Έστειλε μήνυμα προς τους Ε/κ, πως εάν θέλουμε να έχουμε μία ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού, πρέπει να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Μαυρογιάννη.«Σε περίπτωση εκλογής του κ. Μαυρογιάννη, σημαίνει ειρήνη και για τους Ε/κ και για τους Τ/κ», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε τμήμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Βρισκόμενος μπροστά από το εξοχικό σπίτι του ζωγράφου Πολ Γεωργίου, τόνισε ότι «στέκομαι εδώ με δέος και συγκίνηση, ενώπιον της τοιχογραφίας του».

«Είναι μία τοιχογραφία του Δον Κιχώτη, η οποία από μόνη της μας παραπέμπει στον ιστορικό παραλογισμό που υπάρχει σε σχέση με την Αμμόχωστο και την περίκλειστη περιοχή της. Πρέπει να μας δώσει ώθηση και να καταλάβουμε που βρισκόμαστε αφενός και αφετέρου να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις Ε/κ και Τ/κ για την επανένωση του τόπου και τον τερματισμό της υπάρχουσας κατάστασης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι, η Αμμόχωστος είναι η λυδία λίθος για την επίλυση του Κυπριακού και όλα πρέπει να ξεκινήσουν από εδώ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση όλα θα τελειώσουν εδώ.

Σε δηλώσεις προέβη επίσης ο πρώην «βουλευτής» του PTK, Okan Dagli, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για την σημερινή του επίσκεψη.

«Η Αμμόχωστος είναι η κοινή μας πόλη, στην κοινή μας πατρίδα και ελπίζουμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να είναι νικητής ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και σε αυτή την προσπάθεια να έχει συμβάλει και η πόλη μας η Αμμόχωστος. Για ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της επανένωσης του τόπου μας», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους που διαμένουν σε κοινότητες της Καρπασίας, όπως επίσης και την Μονή Αποστόλου Ανδρέα. Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, τις δυσκολίες και τις ανάγκες που έχουν οι εγκλωβισμένοι μας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα