Saturday, July 20, 2024
HomeΕπιτελείαΜαυρογιάννης: Σας καλώ να ανταποκριθείτε στο βαρύ χρέος που έχουμε απέναντι στον...

Μαυρογιάννης: Σας καλώ να ανταποκριθείτε στο βαρύ χρέος που έχουμε απέναντι στον τόπο μας

Την ανάγκη μέσα από μία ολοκληρωμένη πολιτική να δώσουμε ξανά πνοή στις ορεινές κοινότητες της Κύπρου, επεσήμανε στη διάρκεια επίσκεψης του σε χωριά της Πιτσιλιάς, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στο πλαίσιο περιοδείας στις κοινότητες Πελενδριού, Κυπερούντας και στην περιοχή Καρβουνά, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε την ευκαιρία να βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου και να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ορεινά χωριά.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας, ήταν το Πελένδρι, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τη παρουσία κατοίκων της κοινότητας. Τη συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία του ο κοινοτάρχης Πελενδριού, κ. Νίκος Πατσιάουρος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη που έχει ο τόπος για ένα Πρόεδρο που να έχει στην έγνοια του τις ορεινές κοινότητες και την επιβίωση τους. 

«Ο Ανδρέας είναι γέννημα της περιοχής μας. Γνήσιος Πίτσιλος και γνωρίζει από πρώτο χέρι τους αγώνες, τις θυσίες, τον μόχθο και τις στερήσεις για να μείνουν στα χωριά μας, στη γη μας, οι κάτοικοι των περιοχών», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως αυτές οι εκλογές, είναι εκλογές για την Κύπρο. Γι’ αυτό και η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, τόνισε, αγκαλιάζει και μεγαλώνει από όλους του χώρους. «Συστρατεύονται όλοι μαζί του για να ανανεωθεί η ελπίδα για την Κύπρος μας, για τον λαό μας», δήλωσε.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, βαθιά συγκινημένος που είχε την ευκαιρία να βρεθεί ξανά στις ρίζες του, ως υποψήφιος πλέον για την Προεδρία της χώρας.

«Η περιοχή μαστίζεται από τα φαινόμενα της αστυφιλίας. Δεν υπάρχουν υποδομές, δρόμοι, σχολεία, επαρκής πρόσβαση στην υγεία. Την ίδια στιγμή δεν δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα για να επαναγκατασταθούν νέοι άνθρωποι στην περιοχή και να έχουν προοπτικές δουλειάς», τόνισε.

Όπως ανέφερε, στόχος για τον ίδιο και την ομάδα του, αποτελεί η αναζωογόνηση της υπαίθρου, η οποία έχει πολλές προοπτικές και με την κατάλληλη βοήθεια μπορεί να διαπρέψει στη μεταποίηση, στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Μέσα από μία ολοκληρωμένη πολιτική που θα στοχεύει στην παραχώρηση κινήτρων σε νεαρά ζευγάρια για ανέγερση πρώτης κατοικίας, με εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών, με άνοιγμα θέσεων εργασίας μέσω της αποκέντρωσης, με ίσες ευκαιρίες μόρφωσης και υγείας.

«Χρειάζεται να έχουμε ένα κράτος που να μεριμνά για τους ανθρώπους του», υπογράμμισε.

Επόμενος σταθμός για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ήταν το χριστουγεννιάτικο χωριό της Κυπερούντας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επισκέπτες.

Η περιοδεία του έκλεισε με την επίσκεψη του στην περιοχή Καρβουνά, όπου πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση με τη δυναμική παρουσία κατοίκων των γειτονικών κοινοτήτων. Εκεί, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως οι περιοχές αυτές, της Πιτσιλιάς και οι κάτοικοι της, ένιωθαν πάντοτε την αίσθηση του χρέους απέναντι στον τόπο τους.

«Οι άνθρωποι της περιοχής, έβαζαν πάντοτε πλάτες για το μέλλον της Κύπρου. Έδιναν πάντοτε πολλά και ζητούσαν λίγα. Αυτό που μας κινητοποιεί και σήμερα είναι το να δώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά και τα εγγόνια μας», επεσήμανε.

Μιλώντας στη συνέχεια για την ακρίβεια που μαστίζει χιλιάδες νοικοκυριά, υπογράμμισε πως το κράτος πρέπει να στέκεται αρωγός δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και όχι να κερδοσκοπεί εις βάρος τους.

Αναφερόμενος επίσης στο Κυπριακό, υπογράμμισε πως η υποψηφιότητά του, είναι η μόνη που διαθέτει την προοπτική για αντιμετώπιση του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών.

«Χωρίς λύση, δεν έχουμε μέλλον ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος να συστρατευθούμε όλοι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η χρονιά αυτή είναι κρίσιμη. Θα μας δώσει είτε τις προοπτικές για επίλυση είτε για ενταφιασμό του Κυπριακού. Πρέπει να δράσουμε άμεσα», υπογράμμισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννη, δήλωσε πως, ό,τι κεφάλαιο διαθέτει – προσωπικό και πολιτικό – όσες γνώσεις και εμπειρίες, θα τις προσφέρει στις υπηρεσίες του τόπου του.

«Δεν θα μπορούσα να πάω σπίτι μου αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή για την Κύπρο. Γι’ αυτό σας καλώ και εσάς να ανταποκριθείτε στο βαρύ χρέος που έχουμε απέναντι στον τόπο μας, απέναντι στα παιδιά μας και τον Φλεβάρη να εκλέξετε στη διακυβέρνηση του τόπου τις δυνάμεις της προόδου, τις δυνάμεις της αλλαγής», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα