Thursday, July 18, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΑβέρωφΑβέρωφ: Δεν είμαστε η παράταξη που συμβιβαζόμαστε με μικρά οράματα

Αβέρωφ: Δεν είμαστε η παράταξη που συμβιβαζόμαστε με μικρά οράματα

Δεν είμαστε η παράταξη που συμβιβαζόμαστε με μικρά οράματα, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την κοπή της βασιλόπιτας της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ) Λευκωσίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές του ΔΗΣΥ.

Αρχικά, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «για μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό, καλή χρονιά σημαίνει καλή χρονιά για τον τόπο μας». Πρόσθεσε ότι «όσο η πατρίδα μας παραμένει μοιρασμένη, εμείς δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωσή της έναντι οποιασδήποτε δυσκολίας, έναντι οποιωνδήποτε απαράδεκτων ενεργειών εκ μέρους της Άγκυρας και του Ερντογάν». Η αδιαλλαξία υπήρχε πάντα, γι’ αυτό και υπάρχει το κυπριακό πρόβλημα, επεσήμανε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ιδρύθηκε για να σπάσει τα αδιέξοδα, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος. «Καταφέραμε ιστορικά ως Δημοκρατικός Συναγερμός πολλά για τον τόπο μας», συμπλήρωσε. «Βάλαμε την Κύπρο στην Ενωμένη Ευρώπη, για να μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλό τους κάποιοι και να μας υποδεικνύουν τα οφέλη της Ευρώπης. Δεν χρειάζεται, γιατί αναγνωρίσαμε το όφελος τού να είναι η Κύπρος στην Ευρώπη, γι’ αυτό και ο Δημοκρατικός Συναγερμός πέτυχε τη μεγαλύτερη ιστορική επιτυχία από το 1960 εντάσσοντας την Κύπρο στην Ενωμένη Ευρώπη», είπε.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, «κλήθηκε η παράταξή μας να διαχειριστεί και τρεις αλλεπάλληλες κρίσεις την τελευταία δεκαετία, την οικονομική, την υγειονομική και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του πληθωρισμού και την κρίση στην ενέργεια». «Αν κάτι μάθαμε στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι να δίνουμε μάχες παρά τις δυσκολίες, για μια ενωμένη και καλύτερη Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα των ερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Εν συνεχεία, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στους δύο κύριους συνυποψηφίους του. «Ο ένας, ο κύριος Μαυρογιάννης, μιλά για αλλαγή. Φυσικά, γνωρίζοντας και το κόμμα που τον στηρίζει, εννοεί να φύγουμε από τις σημερινές πολιτικές που απέδωσαν και έχουμε αυτή την οικονομική σταθερότητα και να πάμε σε αλλαγή με τις πολιτικές του 2008-2013, τις πολιτικές που χρεωκόπησαν τη χώρα», τόνισε. «Όλοι γνωρίζουν ότι ψηφίζοντας τον Ανδρέα Μαυρογιάννη επαναφέρεις το ΑΚΕΛ στη διαχείριση της οικονομίας του τόπου», είπε.

«Μιλά και ο άλλος συνυποψήφιος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, για τη συνέχιση», είπε. «Πώς μπορεί να είναι συνέχεια μιας διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού όταν μάζεψε δίπλα του όλους αυτούς που πολεμούσαν την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, πολεμούσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολεμούσαν τον ΔΗΣΥ, αυτούς που στη μεγαλύτερη ανάγκη που είχε ο τόπος, την περίοδο της πανδημίας, με το τοξικό τους κλίμα άφησαν τη χώρα χωρίς προϋπολογισμό; Ποια συνέχεια με αυτούς που είναι ενάντια στη συμφωνημένη βάση για την επίλυση του Κυπριακού;», διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι είναι στα χέρια των Συναγερμικών το μέλλον της χώρας. «Εμείς δεν θέσαμε ποτέ την παράταξη πάνω από τον τόπο μας», πρόσθεσε. «Όπως συχνά λέω, για να μπορείς να έχεις κοινωνική πολιτική, πρέπει να έχεις δυνατή οικονομία. Για να έχεις σταθερή χώρα, χρειάζεται ένα δυνατό Δημοκρατικό Συναγερμό που να είναι στο τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας», επεσήμανε.  «Γι’ αυτό και οι επιλογές στις 5 και στις 12 Φεβρουαρίου δεν είναι ούτε 12 ούτε 13 ούτε 3», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Οι επιλογές είναι μόνο δύο: είτε ο Δημοκρατικός Συναγερμός -όχι η παράταξη, αλλά οι πολιτικές μας, οι αρχές μας είναι αυτές που θα καθοδηγήσουν τη χώρα στο επόμενο διάστημα στη συνέχιση και τη μετεξέλιξη σε μια καλύτερη Κύπρο, με μια προίκα των 4,5 δισ., είτε θα έχουμε ένα πισωγύρισμα είτε από αυτούς που θα φέρουν πίσω οικονομικές συνταγές που μας οδήγησαν στην οικονομική χρεωκοπία είτε θα περάσουν την Κύπρο στην απαξίωση για το μεγάλο εθνικό μας ζήτημα με την αναξιοπιστία όσων υποστηρίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο», υπογράμμισε.

«Όσο για την οικονομική κρίση που έδειξε τα δόντια της, εμείς δεν παίζουμε με τον φόβο. Αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο, αλλά μοιράζουμε και την ελπίδα, γιατί είμαστε βέβαιοι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, έχουμε αυτοπεποίθηση και μπορούμε να εγγυηθούμε στον κυπριακό λαό ότι μπορούμε και αυτήν την κρίση να τη διαχειριστούμε με επάρκεια για να δημιουργήσουμε ένα ακόμη καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

«Δεν είμαστε η παράταξη που συμβιβαζόμαστε με μικρά οράματα», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Εμείς θέλουμε να δώσουμε την οικονομική μάχη για να εξαλείψουμε τη φτώχια και μέσα από δυνατή οικονομία να έχουμε αξιοπρεπείς πολίτες, αξιοπρεπείς νέους που να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή δουλειά με γερά εισοδήματα, που να μπορούν να χτίσουν τη δική τους επιχείρηση με τη στήριξη του κράτους, για να ξαναχτίσουμε μια δυνατή μεσαία τάξη, για να έχουμε αξιοπρεπείς συνταξιούχους», υπογράμμισε. 

Διαβάστε ακόμη: Χατζηπαντέλα: «Mε Αβέρωφ θα το σκεφτώ να συνεχίσω Υπουργός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα