Sunday, April 14, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΜαυρογιάννηΑντρέας Μαυρογιάννης: Κοινωνική απαίτηση η αλλαγή διακυβέρνησης

Αντρέας Μαυρογιάννης: Κοινωνική απαίτηση η αλλαγή διακυβέρνησης

Αποτελεί κοινωνική απαίτηση η αλλαγή στον τόπο, σύμφωνα και με τις θέσεις της πλειοψηφίας των πολιτών σε κάθε μέτρηση, ανέφερε, το βράδυ της Τετάρτης, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αντρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι «οι επίδοξοι συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

Ο κ. Μαυρογιάννης, ο οποίος μιλούσε στην τελική προεκλογική συγκέντρωση της Λεμεσού, είπε πως αυτές οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς «έχει σημασία να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας», εκφράζοντας τη θέση ότι «το 2023 θα είναι ένας χρόνος που τα πράγματα θα αλλάξουν».

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των προεδρικών εκλογών και όσο και να προσπαθούν να εξωραΐσουν και να παρουσιάσουν αλλιώς τα πράγματα, βρισκόμαστε ενώπιον ενός βασικού ερωτήματος που πρέπει να απαντήσει ο κυπριακός λαός», ανέφερε και διερωτήθηκε αν ο λαός θέλει μια προοδευτική αλλαγή προς το καλύτερο ή συνέχιση της παρούσας διακυβέρνησης.

Αναφέρθηκε δε στο πρόσφατο ευρωβαρόμετρο, όπου, όπως είπε, «το 70% του κόσμου θέλει τα πράγματα να αλλάξουν, το 76% του κόσμου νιώθει ότι ο τόπος μας δεν πάει καλά και δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα στο τέλος του μήνα».

«Μέχρι και οι άνθρωποι που τα συμφέροντα τους είναι με την συνέχιση των πολιτικών που υπάρχουν σήμερα, νιώθουν πλέον την διαπλοκή, τη διαφθορά, την έλλειψη του κράτους δικαίου, την έλλειψη της χρηστής διοίκησης, την έλλειψη εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας προς την Κύπρο», πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε, επίσης, πως γίνεται κάποιοι να μιλούν για ανάπτυξη και πρόοδο, όταν το 1/5 του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και ενώ «το 2005, το 10% του πληθυσμού έλεγχε το 50% του πλούτου, αυτή τη στιγμή, το 10% του πληθυσμού ελέγχει σχεδόν το 70% του πλούτου».

Στην ομιλία του, ο κ.Μαυρογιάννης είπε ότι «ο τόπος μας ζητά μιαν οικονομία που να παράγει ευημερία για την κοινωνία και όχι αθέμιτο πλουτισμό για τους λίγους, ζητά διαφάνεια, λογοδοσία, χρηστή διοίκηση, εξυγίανση, κάθαρση, τιμωρία των ενόχων για τα σκάνδαλα που διασύρουν την πατρίδα μας διεθνώς».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ανέφερε ότι «η λύση που βρισκόταν μέχρι πρότινος στο τραπέζι, προσπαθούν να την εξοστρακίσουν γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους» και διαβεβαίωσε ότι «θα παλέψουμε και θα καλύψουμε το τελευταίο μίλι, για να θέσουμε επιτέλους τέρμα στη διαίρεση του τόπου μας».

«Γι αυτό πρέπει, οπωσδήποτε, σε αυτές τις εκλογές να τεθεί ένα τέρμα σε μια δεκαετία που μας πλήγωσε πραγματικά», είπε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι οι βασικοί υποψήφιοι είναι τρεις, αλλά μόνο δυο οι επιλογές.

Είτε με τον ηγέτη του ΔΗΣΥ είτε με το πρώην στέλεχος του, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν, συνέχισε και πρόσθεσε ότι «οι επίδοξοι συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να τα αλλάξουν».

Εμείς, είπε, έχουμε όραμα, έχουμε φιλοδοξίες, έχουμε σχέδιο για τον τόπο, για τους ανθρώπους, για να κάνουμε πράξη τα αιτήματα και τις προσδοκίες των πολλών. « Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχει στο επίκεντρο την ανάγκη, η Κύπρος να προχωρήσει επιτέλους μπροστά, να επενδύσει στα πλεονεκτήματα της, να αξιοποιήσει τους ανθρώπους της, να κάνει βήματα στο μέλλον με νέες ιδέες, νέες ριζοσπαστικές και ελπιδοφόρες πολιτικές», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι «το στοίχημα της αλλαγής, της απαλλαγής του τόπου από μια διακυβέρνηση που αφήνει πίσω της μια θλιβερή δεκαετία και αμέτρητες πληγές, γίνεται υπόθεση εμάς όλων και του καθενός ξεχωριστά και μπορούμε να το κερδίσουμε».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα