Saturday, July 20, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΑβέρωφΑβέρωφ: Η Κύπρος χρειάζεται έμπειρα χέρια στις προκλήσεις του αύριο

Αβέρωφ: Η Κύπρος χρειάζεται έμπειρα χέρια στις προκλήσεις του αύριο

Στις νέες προκλήσεις, τους εθνικούς κινδύνους και τους κινδύνους στην οικονομία και του μεταναστευτικού, η Κύπρος χρειάζεται έμπειρα χέρια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάνοντας λόγο για υποσχέσεις υποψηφίων και επιταγές που πρέπει να έχουν αντίκρισμα για να έχουν και αξία.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μέσα Γειτονιά, ανέφερε πως η παράταξη ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα «ξέροντας πως είναι δύσκολος, γιατί εμείς δεν μάθαμε ποτέ να δίνουμε εύκολους αγώνες» και πρόσθεσε ότι σήμερα η Κύπρος είναι μια δυνατή οικονομικά χώρα, χάρη στην δεκαετή διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Σίγουρα δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά με βεβαιότητα, η χώρα μας είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που ζούσαμε το 2013. Και ποια η διαφορά; Τίποτε άλλο από την ηγεσία», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας πως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με «τη στιβαρή Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στις νέες προκλήσεις που έχουμε, συνέχισε, «τους εθνικούς κινδύνους και έναν Ερντογάν να απειλεί, με τους κινδύνους στην οικονομία αλλά και τους μεγάλους κινδύνους του μεταναστευτικού, η Κύπρος χρειάζεται έμπειρα χέρια, χρειάζεται αξιοπιστία, χρειάζεται αποτελεσματικότητα».

«Όχι γιατί φοβόμαστε τους εθνικούς κινδύνους ή τις απειλές, είτε αυτές είναι εθνικές, είτε οικονομικές, αλλά τις αναφέρουμε για να προετοιμαζόμαστε για να τις αντιμετωπίζουμε», είπε, προσθέτοντας ότι «νιώθουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τις διαχειριστούμε για να φτιάξουμε την ακόμα καλύτερη Κύπρο που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας».

Στην ομιλία του, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως όλοι οι υποψήφιοι έχουν εξίσου καλές προθέσεις, τις οποίες δεν αμφισβητεί, ωστόσο είπε πως «μοιράζουν υποσχέσεις» και ότι οι υποσχέσεις είναι όπως τις επιταγές. «Για να έχουν αξία πρέπει να έχουν και αντίκρισμα. Αυτοί εκδίδουν επιταγές, εμείς εγγυόμαστε να έχουμε δυνατή οικονομία και να έχει μέσα αποθέματα ο κρατικός λογαριασμός για να μπορούμε να στηρίζουμε τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι εδώ και δέκα χρόνια η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ έβαλαν «γερούς θεμελιούς» στην οικονομία, με τη χώρα μας να καταγράφει σήμερα τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, υπενθύμισε διάφορες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις και την εισαγωγή του ΓεΣΥ, «την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κοινωνική μεταρρύθμιση, που στηρίζει την οικογένεια, προσφέροντας κρατικές ποιοτικές υπηρεσίες και μειώνοντας τα έξοδα της».

«Όταν εμείς λέμε κάτι, το αποδείξαμε τόσα χρόνια που είμαστε στην πολιτική, ότι δεν μένουν κούφια λόγια», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υπενθύμισε τις προτάσεις του για στήριξη της κοινωνίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση που παρουσίασε, την Τετάρτη, για φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο τη στήριξη της οικογένειας.

«Η επόμενη πενταετία ανήκει στην κυπριακή οικογένεια για δικαιοσύνη και ισοτιμία, γι αυτό και έχω εξαγγείλει ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό σχέδιο, που θα εισάξουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο το οικογενειακό εισόδημα, που θα λαμβάνει υπόψη τη σύνθεση της οικογένειας αλλά και το πόσο ευάλωτη είναι μια οικογένεια», ανέφερε.

Επιτέλους, συνέχισε, ήρθε η ώρα να δούμε και 126 χιλιάδες νοικοκυριά, με πληθυσμό μισό εκατομμύριο, που εδώ και δεκαετίες πληρώνουν χωρίς να έχουν, είτε τις απαιτούμενες ελαφρύνσεις, είτε την ανταπόδοση ή να νιώθουν ότι υπάρχει ισοτιμία και δικαιοσύνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «σε εκείνα τα νοικοκυριά που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας, θα υπάρχει συμπλήρωμα ούτως ώστε να μην υπάρχει οικογένεια κάτω από το όριο της φτώχιας».

«Θέλουμε την κάθε κυπριακή οικογένεια αξιοπρεπέστατη, θέλουμε τον κάθε Κύπριο αξιοπρεπή και ξέρουμε πώς να το πετύχουμε. Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε με τη δική σας ψήφο και τη δική σας στήριξη», κατέληξε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα