Thursday, April 25, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΑβέρωφΑβέρωφ: Αυτό που προτείνω εγώ θα έπρεπε να είναι η σημαία της...

Αβέρωφ: Αυτό που προτείνω εγώ θα έπρεπε να είναι η σημαία της Αριστεράς (VID)

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος, μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την σημερινή παναπεργία για την ΑΤΑ και πω θα την διαχειριστεί.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε αρχικά ότι η Κυβέρνηση διασφάλισε την κοινωνική ειρήνη και «δεν έσπασε μύτη» όταν έγιναν οι πιο μεγάλες περικοπές στα εργασιακά. Σημείωσε ότι έχουν αποκατασταθεί όλες οι περικοπές στον δημόσιο τομέα, έχει τερματιστεί η συνδρομή των ιδιωτικών υπαλλήλων για την στήριξη της οικονομίας, επανάφεραν το συνταξιοδοτικό, καταρτίστηκε ελάχιστο εισόδημα και το ΓΕΣΥ. «10 μέρες πριν τις εκλογές τυχαία να γίνονται κινητοποιήσεις παντού για την ΑΤΑ και την υγεία, κατανοώ τα αιτήματα αλλά δεν κολλάει στη λογική» σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΣΕΚ δεν τοποθετήθηκε ποτέ με κάποιον υποψήφιο και κανένα κόμμα, και ότι πάντα είχαν καλές σχέσεις με το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι τραβηγμένα τα πράγματα.

Σημείωσε επίσης ότι, αν έχεις 100 ευρώ έσοδα και τα έξοδα είναι 105 είσαι στη ζημιά. Στο τέλος της ημέρας τι μένει περισσότερο στον εργαζόμενο. Το 80% στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν δει ποτέ ΑΤΑ ποτέ.

«Έχουμε πληθωρισμό και πρέπει να τον χτυπήσουμε, αν κάποιος παίρνει 100 χιλιάδες ευρώ και πάρει ΑΤΑ, δηλαδή ακόμη 4,5 χιλιάδες ευρώ γι’ αυτόν δεν κάνει διαφορά. Τα έξοδα του για την συντήρηση του μήνα είναι τα ίδια με τα δικά σου, δεν είναι περισσότερα. Άρα αυτές οι 4,5 χιλιάδες θα πάνε είτε σε αποταμίευση είτε θα πάει να αγοράσει ένα ρολόι rolex, είτε νέο αυτοκίνητο».

Κληθείς αν απαντήσει αν είναι τελικά γκουρού της οικονομίας, ανέφερε ότι του κουτουρού δεν πήγε ποτέ στην οικονομία όπως θέλουν πολλοί τώρα. «Λόγω του κουτουρού τουμπάραν την οικονομία της χώρα και τώρα μας κάνουν μαθήματα» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι, αν δώσεις το 100% της ΑΤΑ, αυτοί που παίρνουν μισθό 1000 με 1500 θα παραμείνουν στα ίδια. Να πάμε με βάση το όριο της φτώχεια, σε αυτά τα 52 χιλιάδες νοικοκυριά είναι κάτω από το όριο φτώχιας να πιάνουν συμπλήρωμα.

«Θέλουμε να βάλουμε την χώρα στις δέκα καλύτερες χώρες του κόσμου. Η πρόταση μας είναι να δώσουμε φορολογική ανάπτυξη και να λάβουμε υπόψη το οικογενειακό εισόδημα. Αυτό που προτείνω εγώ θα έπρεπε να είναι η σημαία της Αριστεράς, ενώ ο  υποψήφιος τους να λέει ότι ξέρει καλύτερα από οικονομία, σε μία πρόταση που κύριο στόχο έχει να χτυπήσει την κοινωνική ανισότητα, γιατί θεωρώ το φορολογικό εργαλείο ως το υπερόπλο. Ήθελαν να βοηθήσουν τη εργατιά, τι κατάφεραν όμως; Θέλουν να ξηλώσουν ότι κτίσαμε την τελευταία δεκαετία. Θα επαναφέρουν την τρόικα της μιζέρια, καλές οι προθέσεις αλλά τι κατάφεραν; Κουτσούρεμα της ΑΤΑ βύθισαν την χώρα στην κρίση».

Κλείνοντας ανέφερε ότι, έκαναν λάθη και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, πρόσθεσε όμως ότι μπήκαν προτεραιότητες και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη πάραξε τεράστιο έργο. «Στόχος μας μια Κύπρος των 3 ΑΑΑ, του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι πολίτες να έχουν όλες τις υπηρεσίες στο κινητό, η φορολογική πρόταση για την οικογένεια, ολοήμερο σχολείο και να γίνει η Κύπρος tech island.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο βίντεο:

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα