Thursday, July 18, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΑβέρωφΑβέρωφ: Πρώτοι την πρώτη Κυριακή και θριαμβευτές στις 12 του Φλεβάρη

Αβέρωφ: Πρώτοι την πρώτη Κυριακή και θριαμβευτές στις 12 του Φλεβάρη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός όσο αφορά την τελική συγκέντρωση του Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λάρνακα, αναφέροντας ότι «Η Λάρνακα φούντωσε το ποτάμι της υποστήριξης».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά την ελεύθερη Αμμόχωστο και την Πάφο, η Λάρνακα στη χτεσινή τελική συγκέντρωση έδωσε με τη σειρά της σύνθημα νίκης φουντώνοντας ακόμη περισσότερο το ποτάμι της υποστήριξης προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο κόσμος της Λάρνακας έδωσε το βροντερό «παρών» του και έστειλε το μήνυμα της ενότητας και της νίκης.

Αυτό σημείωσε και η Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, υπογραμμίζοντας στη δική της ομιλία ότι «μαζί διαφυλάσσουμε την ενότητα της παράταξης επιλέγοντας το δρόμο της ασφάλειας, της προοπτικής, για μια Κύπρο πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε αυτήν την πορεία είναι η επιλογή που θα οδηγήσει στη συνέχιση μιας δυνατής προοπτικής, θεμελιωμένης στη δυνάμωση της οικονομίας, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση. Είναι ο ηγέτης που μπορεί με αποτελεσματικότητα να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Έχει την εμπειρία, έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να ηγηθεί του κράτους και να μας οδηγήσει με ασφάλεια και προοπτική στην Κύπρο του Αύριο».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κόσμο της Λάρνακας για τη δυναμική του παρουσία, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα βρεθεί και πάλι στην κορυφή, νικητές, πρώτοι την πρώτη Κυριακή και θριαμβευτές στις 12 του Φλεβάρη όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι πρωτόγνωρο. Το ζήσαμε στο Παραλίμνι, στην Πάφο αλλά ο παλμός στην πόλη του Ζήνωνα δεν έχει προηγούμενο», τόνισε.

Μιλώντας για την πόλη της Λάρνακας ο Αβέρωφ Νεοφύτου στάθηκε, απευθυνόμενος και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στις αλλαγές που έχουν γίνει επί αυτής της διακυβέρνησης και που αλλάζουν την πόλη προς το καλύτερο. «Η Λάρνακα αλλάζει. Προσελκύει επενδύσεις στον τουρισμό, τη βιομηχανία, το εμπόριο, την τεχνολογία, τις υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια άνοιξαν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Θέσεις που ανταμείβουν και δίνουν επιτέλους προοπτική στους νέους μας. Δίχως αμφιβολία όμως, η επόμενη πενταετία θα είναι η πενταετία της Λάρνακας! Οι σχεδιασμοί μας για την περιοχή αλλά και όλη την πόλη και επαρχία  προχωρούν και υλοποιούνται. Η όμορφη Λάρνακα σε λίγα μόνο χρόνια θα ζει μια εντελώς καινούργια, καλύτερη ζωή και πραγματικότητα!  Όλα αυτά, τα πετύχαμε όλοι μαζί», τόνισε σχετικά.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει η χώρα ενώπιόν της έκανε μια αναδρομή στα όσα έχουμε καταφέρει και στην οικονομία, με βάση πολιτικές που τη θωράκισαν, τονίζοντας όμως επιπρόσθετα οι καλές προθέσεις που ακούμε από κάποιους, δεν αρκούν. «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα παίξετε στα ζάρια τις τύχες της χώρας. Θα κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα» υπογράμμισε ενώ αναφερόμενος στη ριζοσπαστική πρόταση για τη φορολογική μεταρρύθμιση ανέφερε ότι μπορούμε να την κάνουμε πράξη «χωρίς να διακινδυνεύουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα. Με το Οικογενειακό Εισόδημα, αν ένα ζευγάρι το επιθυμεί, κάνει κοινή φορολογική δήλωση και κερδίζει ελαφρύνσεις στη βάση του οικογενειακού εισοδήματος. Έτσι καταπολεμούμε τις ανισότητες. Και βοηθούμε την οικογένεια να απαλλαγεί από βάρη, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση και τις ανάγκες της. Με το Οικογενειακό Εισόδημα, 126.000 οικογένειες με πληθυσμό μισό εκατομμύριο θα ωφεληθούν άμεσα. Και δεν μένουμε εκεί. Ξέρουμε ότι υπάρχουν οικογένειες ευάλωτες και λέμε: Καμιά οικογένεια κάτω από το όριο της φτώχειας. Προωθούμε την Κοινωνική Μεταρρύθμιση που συμπληρώνει το οικογενειακό εισόδημα. Μέσα από την κοινωνική μεταρρύθμιση επωφελούνται περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά σχεδόν 120.000 συμπολίτες μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης από την πλευρά του στη δική του ομιλία τόνισε τα επιτεύγματα στην οικονομία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι από τον Γενάρη αποκαθίστανται όλες οι αποκοπές που εκείνοι οι οποίοι σήμερα φωνάζουν, επέβαλλαν.

«Το θέμα είναι τι παραδίδουμε σήμερα που τελειώνει η δεκαετής παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη όχι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Παραδίδουμε μια οικονομία με ρυθμούς ανάπτυξης 5,6%. Παρουσιάζουμε ένα κοινωνικό κράτος με καλά γνωστό το ΕΕΕ, την εγγυημένη σύνταξη, με τον εγγυημένο κατώτατο μισθό, με σωρεία προνομίων που είχαν καταργηθεί επί προηγούμενης διακυβέρνησης. Αυτή την ώρα η Κύπρος, με βάση τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης είναι μια από τις πιο σταθερές και με την καλύτερη προοπτική ανάπτυξης για την επόμενη χρονιά».

Αναφερόμενος τέλος στον Αβέρωφ Νεοφύτου και στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι αν έλειπε ο ΔΗΣΥ,  αν έλειπε ο ηγέτης του ΔΗΣΥ με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να δώσουν τις μάχες στη Βουλή, δεν θα ήμασταν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα