Sunday, July 14, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΑβέρωφΑισιόδοξος ο Αβέρωφ: Δεν δεχόμαστε απλά να περάσουμε στον δεύτερο γύρο

Αισιόδοξος ο Αβέρωφ: Δεν δεχόμαστε απλά να περάσουμε στον δεύτερο γύρο

Θα είμαστε πρώτοι στον πρώτο γύρο και νικητές στον δεύτερο, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι ο κόσμος είναι η πιο έγκυρη δημοσκόπηση και θα το αποδείξει στις 5 του Φλεβάρη και θα το επιβεβαιώσει στις 12 του Φλεβάρη.

Μιλώντας στην τελική προεκλογική συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, Υπουργών της Κυβέρνησης, στελεχών του ΔΗΣΥ και υποστηρικτών του, ο κ. Νεοφύτου χρησιμοποίησε την αναφορά που είχε κάνει το 2008 ο Ιωάννης Κασουλίδης όταν ήταν υποψήφιος, λέγοντας πως «όντως το φράγμα του φόβου έσπασε, το κύμα της υποστήριξης μεγαλώνει».

«Και το κύμα ξεκίνησε στο Παραλίμνι και στην ελεύθερη Αμμόχωστο, έγινε ποτάμι στην Πάφο και στη Λάρνακα και ορμητικός χείμαρρος στη Λεμεσό, και απόψε έγινε θάλασσα, λαοθάλασσα, εδώ στη Λευκωσία» συνέχισε.

Μηνύματα υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νεοφύτου έστειλαν από το βήμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ενώ μαγνητοσκοπημένα μηνύματα έστειλαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Andrej Plenkovic, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Manfred Weber, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Johannes Hahn και η Πρόεδρος Νεολαίας του ΕΛΚ, Ευρωβουλευτής, Lidia Pereira.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι η Λευκωσία είναι έτοιμη, έχει σηκώσει μανίκια και δίνει απόψε το μήνυμα της νίκης. Μοναδική και ανεπανάληπτη είναι η κινητοποίηση των τελευταίων βδομάδων και ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών, είπε. Πρόσθεσε ότι η Λευκωσία απόψε ψήφισε και είπε «ναι» στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και στην προοπτική.

Στην ομιλία του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι «δεν δεχόμαστε απλά να περάσουμε στον δεύτερο γύρο. Θα είμαστε πρώτοι στον πρώτο γύρο και νικητές στον δεύτερο γύρο». Θα τα καταφέρουμε, είπε, γιατί έχουμε ψυχή, συνείδηση, καρδιά, αρχές, γιατί πιστεύουμε στις ιδέες μας, πιστεύουμε στην πατρίδα μας», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «εσείς είστε η πιο έγκυρη δημοσκόπηση και θα το αποδείξετε στις 5 του Φλεβάρη και θα το επιβεβαιώσετε στις 12 του Φλεβάρη».

Η Λευκωσία, πρόσθεσε, αναδείχθηκε σε κέντρο έρευνας, καινοτομίας, εκπαίδευσης και αριστείας. Ανέφερε ότι εκατοντάδες έργα σε δήμους και κοινότητες ανάδειξαν την ομορφιά, τον χαρακτήρα της πόλης και της επαρχίας.

Όλα αυτά τα πετύχαμε μαζί, είπε, αλλά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την υπεύθυνη Κυβέρνηση και την έμπρακτη συμβολή της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, με στήριξη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης θεμελίωσε το σύγχρονο κράτος και πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ελληνισμού από το 1960, εντάσσοντας την χώρα μας στην ενωμένη Ευρώπη.

Δήλωσε ακόμη, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαχειρίστηκε τρεις αλλεπάλληλες κρίσεις. «Μας έβγαλες από την χρεωκοπία, ξαναέκτισες την οικονομία σε γερά θεμέλια, μεταρρύθμισες την χώρα με μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν προηγούμενο και παραδίδεις το σχέδιο για την επόμενη μέρα, την δική σου προίκα,  το ταμείο ανάκαμψης των τεσσεράμισι δισεκατομμυρίων», είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι σε αυτές τις εκλογές «κάποιοι επιχείρησαν να μας μειώσουν, τόλμησαν να παίξουν με την αξιοπρέπειά μας, επιχείρησαν να διασπάσουν την ιστορική μας παράταξη. Λογάριασαν λάθος γιατί δεν γνώρισαν ποτέ και δεν έζησαν ποτέ τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τον κόσμο του».

Σήμερα, είπε, δεν είναι καιρός για αστοχίες, πειραματισμούς και ακροβασίες. Είμαι σίγουρος, είπε, ότι δεν θα παραδώσετε τα κλειδιά της διακυβέρνησης, ούτε σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν, ούτε σε μια “ανερμάτιστη κοινοπραξία” που νόμισαν πως μπορούν να διασπάσουν τον περήφανο κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Κάλεσε τον κόσμο της παράταξης να αγκαλιάσει, όπως είπε, τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους και όσους Συναγερμικούς είχαν κάνει άλλες σκέψεις, αλλά σήμερα «συντάσσονται μαζί μας. Κάντε τους να νιώσουν ότι επέστρεψαν στο δικό τους σπίτι. Στη μάχη της Κύπρου μας και των ιδεών μας δεν περισσεύει κανείς».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες έχει τύχει κριτικής για τη σωρεία των εγκαινίων και την κατάθεση θεμέλιων λίθων.

«Λυπούμαι που τους στενοχωρώ, αλλά απόψε θα τους στείλω μια άλλη πρόσκληση για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου την Κυριακή. Θα χτίσουμε τη νέα Προεδρία με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και θα τους προσκαλέσω και στα εγκαίνια στις 12 του μηνός, όταν ο Αβέρωφ θα μπαίνει στο Προεδρικό θριαμβευτής για να του παραδώσω την Προεδρία» είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι και κάποιοι που νομίζουν ότι με τον μηδενισμό θα εξουδετερώσουν τα όσα το σύνολο του λαού καταγράφει.  Δεν ήταν για μερίδα του λαού, συνέχισε, δεν ήταν για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, «ήταν για τον κυπριακό λαό και αυτό ήταν που πετύχαμε την δεκαετία».

Ο κ. Αναστασιάδης απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του κ. Νεοφύτου υπογράμμισε ότι «για να θέσω θεμέλιο λίθο, θέλω υλικά και εσείς θα τα φέρετε, εσείς είστε εκείνοι οι οποίοι στο διάστημα που μας απομένει θα δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις να μπουν τα θεμέλια και να γίνουν τα εγκαίνια στις 12 του μηνός».

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Κύπρος έζησε το χάος, το ξεπέρασε και δεν είναι η ώρα των πειραμάτων. «Ζήσαμε και βιώσαμε όλοι την παραλλαγή της χρεωκοπίας. Δεν χρειάζεται να την επαναλάβουμε με πειράματα ή με παραλείψεις» είπε.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους υποστηρικτές του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε αν θέλουν «συνέχιση της σταθερότητας και της προκοπής; Nαι ή όχι;».

«Θέλετε να είναι το κράτος μας οικονομικά στέρεο, να είναι οικονομικά σταθερό, να υπάρχει δημοσιονομική πολιτική; Θέλετε να συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές με εκατοντάδες εκατομμύρια; Θέλετε νέες θέσεις δουλειάς για τους νέους μας; Θέλετε να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει ότι δεν υπάρχει άλλη από την επιλογή του κ. Νεοφύτου. 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα