Thursday, July 18, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΧριστοδουλίδηΧριστοδουλίδης: Σας ζητώ να μου δώσετε ισχυρή λαϊκή εντολή

Χριστοδουλίδης: Σας ζητώ να μου δώσετε ισχυρή λαϊκή εντολή

Είμαστε πανέτοιμοι και χρειαζόμαστε και θα λάβουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή τον προσεχή Φεβρουάριο, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του για συνεργασία και συνένωση δυνάμεων για το καλό του τόπου.

Μιλώντας, το βράδυ της Παρασκευής, στην τελική προεκλογική συγκέντρωση της Λεμεσού, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως, πέρα από την παρελθοντολογία, τη λασπολογία και την κινδυνολογία που «ζήσαμε από πρώτο χέρι και τις νιώσαμε στο πετσί μας κατά τους προηγούμενες μήνες», τις τελευταίες ημέρες «ζούμε στους ρυθμούς της παροχολογίας».

«Παρά την πρόκληση, παρά τις συμβουλές από κάποιους, ούτε τώρα θα παρασυρθούμε, ούτε τώρα θα ακολουθήσουμε τέτοιου είδους πρακτικές», ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν θα το κάνουμε, επειδή η ψήφος των πολιτών δεν εξαγοράζεται με προεκλογικές υποσχέσεις και επειδή δεν παίζεις με την οικονομία, αφού είδαμε που οδήγησαν κάποιοι τη χώρα που έπαιζαν με την οικονομία».

Οι πολίτες, σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, «ξέρουν ποιος είναι ο καθένας και ξέρουν πάρα πολύ καλά ποιος είμαι εγώ, που απευθύνομαι σε εσάς για να οδηγήσουμε μαζί την χώρα μας σε μια νέα πολιτική εποχή», και πρόσθεσε πως «η περίφημη αξιοπιστία που ακούμε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, δεν χτίζεται με παροχολογία και ας μην υποτιμά κανένας την νοημοσύνη του κυπριακού λαού».

Κάλεσε δε όλους σε μια μαζική κινητοποίηση και μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, «για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί, να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού, σε όλους εμάς και τα παιδιά μας, για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία τούτου του τόπου».

«Σας ζητώ να μου δώσετε, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, ισχυρή λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση, ώστε να μπορέσουμε δυναμικά και με αποφασιστικότητα να διακυβερνήσουμε την Κύπρο του αύριο βάσει του σύγχρονου και ελπιδοφόρου προγράμματος που μαζί εκπονήσαμε», είπε και επανέλαβε τη θέση πως, «η επομένη ημέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και δυνατούς για το καλό της πατρίδας μας, και εμείς θα συνεργαστούμε και με αυτούς που δεν θα μας ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές».

Στις «Κασσάνδρες», όπως είπε, που αναφέρουν πως «εμείς δεν μπορούμε και λένε πως μόνο αυτοί μπορούν να τα καταφέρουν», ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως «για εμάς υπάρχει μόνο το θέλω και το μπορώ», ενώ έκανε λόγο για «ένα σύγχρονο, υλοποιήσιμο, πρόγραμμα διακυβέρνησης με το οποίο μπορούμε με αυτοπεποίθηση να φέρουμε την ελπίδα και τη θετική προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού, και όχι για τους λίγους και τους φίλους μας».

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε και σε πιέσεις που δέχονται πολλοί υποστηρικτές του και πως ο ίδιος αναγκάστηκε να ζητήσει από αυτούς να κρατηθούν πίσω για να μην έχουν προβλήματα, λέγοντας πως «όλα αυτά είναι σαφώς καταδικαστέα και ανεπίτρεπτα», ωστόσο υπέδειξε ότι «στην κάλπη, ο κάθε ένας από εμάς θα είναι μόνος του και κανένας δεν μπορεί να τον εκφοβίσει για την ψήφο του».

Διαβεβαίωσε δε ότι θα αγωνιστεί «για να υπάρχει πλήρης ελευθερία έκφρασης κάθε ώρα και στιγμή χωρίς πιθανές επιπτώσεις, όποιον και αν υποστηρίζεις, γιατί η Κύπρος, μια χώρα που έχει και υπόκειται προσφυγιά και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρέπει να είναι πρότυπο κράτους δικαίου, Δημοκρατίας και σεβασμού των βασικών ελευθεριών».

Την ίδια ώρα δήλωσε ότι δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας έχοντας σε εκκρεμότητα το Κυπριακό και κάλεσε κάποιους να αντιληφθούν «ότι το Κυπριακό δεν θα επιλυθεί με τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις, που απλά δεν προσφέρουν στην επίτευξη του στόχου».

«Έχω την εμπειρία και τις γνώσεις, έχω τις σχέσεις, έχω το όραμα να δω την πατρίδα μου ελεύθερη και επανενωμένη και να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα δουλέψω σκληρά για να πετύχουμε την επανένωση», συμπλήρωσε.

Είπε, τέλος, πως «σε λίγες μέρες δεν κρίνεται μόνο η προεδρία της Κύπρου μας αλλά το μέλλον όλων μας» και ότι δεν θα πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη, ώστε να διασφαλιστεί η νίκη και να σφραγιστεί η ελπίδα στην Κύπρο της νέας  εποχής.

Διαβάστε ακόμη: Χριστοδουλίδης σε Πολιτικό Συμβούλιο ΔΗΠΑ: Ιδιαίτερη τιμή που πορευόμαστε μαζί
 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα