Saturday, July 27, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΧριστοδουλίδηΧριστοδουλίδης: Ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι παρών στη διακυβέρνηση

Χριστοδουλίδης: Ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι παρών στη διακυβέρνηση

Η κλεψύδρα των προεδρικών εκλογών αδειάζει και οι υποψήφιοι, την ώρα που εισέρχονται στον τελευταίο γύρο του αγώνα, μας συστήνονται… προσωπικά.

Σε συνέντευξή του στη «Σ», ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που του αρέσει η ισορροπία, είναι ήρεμος, στωικός και αυστηρός με τον εαυτό του. Μας μιλά για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του, για την απώλεια των γονιών του και του μεγάλου του αδελφού, στιγμές που αναμφίβολα επηρέασαν τη θεώρησή του για πολλά πράγματα.

Αναφέρεται στη σημαντικότητα του θεσμού της οικογένειας, ενώ δηλώνει πως η διαγραφή του από την πολιτική του οικογένεια, τον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι κάτι που τον στεναχωρεί. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά, «ο ΔΗΣΥ διαχρονικά δεν διώχνει κόσμο, αλλά ενώνει». Ο ίδιος τονίζει πως δική του προσέγγιση και φιλοσοφία αποτελεί η συνένωση δυνάμεων και του λαού. «Δεν είμαι εδώ για να διχάσω, να δημιουργήσω πόλωση και να θέσω διαχωριστικές γραμμές», όπως λέει. Άλλωστε η πρόταση του Νίκου Χριστοδουλίδη μιλά για σχηματισμό μίας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία ελπίδας και προοπτικής για το σύνολο του κυπριακού λαού, χωρίς αποκλεισμούς.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίζεται αισιόδοξος, δηλώνοντας πως «είναι πανέτοιμοι ν’ αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου», στην οποία, όπως αναφέρει, πρέπει να είναι παρών και ο ΔΗΣΥ.

Μεταξύ άλλων απαντά στις κατηγορίες που του προσάπτουν για συμφέροντα με Ρώσους μεγιστάνες, παρομοιάζοντας όσους τον κατηγορούν, με όσους κατηγορούσαν κάποτε τον Γλαύκο Κληρίδη ότι ήταν πράκτορας των ναζί.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα