Wednesday, May 15, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΧριστοδουλίδηΟ Χριστοδουλίδης σε συγκέντρωση Αρμενίων

Ο Χριστοδουλίδης σε συγκέντρωση Αρμενίων

Η αρμενική κοινότητα της Κύπρου αποτελεί πλούτο για τη χώρα μας ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε συγκέντρωση Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή της αρμενικής κοινότητας στην ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας, στους αγώνες για ελευθερία και πρόοδο. 

Τόνισε επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σύνδεση των Αρμενίων και ιδιαίτερα των νέων με την κουλτούρα, την ταυτότητα και τις ρίζες τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ως παράδειγμα ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι η προώθηση δημιουργίας έδρας Αρμενικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της κοινότητας.  Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στους κοινούς αγώνες που συνδέουν την Κύπρο με την Αρμενία, τονίζοντας τις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών και των λαών τους καθώς και τις συναντήσεις τριμερούς συνεργασίας που καθιερώθηκαν ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αρμενία, αλλά και τον ρόλο Αθήνας και Λευκωσίας εντός της ΕΕ στα θέματα που αφορούν την Αρμενία.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα