Friday, June 21, 2024
HomeΕπιτελείαΕπιτελείο ΧριστοδουλίδηΙσχυρή λαϊκή εντολή ζήτησε στην προεκλογική συγκέντρωση ο Χριστοδουλίδης (VID)

Ισχυρή λαϊκή εντολή ζήτησε στην προεκλογική συγκέντρωση ο Χριστοδουλίδης (VID)

Ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του που διαμόρφωσε με την κοινωνία των πολιτών ζήτησε μια βδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας πανέτοιμος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη διάρκεια ομιλίας του στην τελική παγκύπρια προεκλογική του συγκέντρωση που έγινε στην Κρατική έκθεση, στη Λευκωσία, ανέφερε ότι είναι πανέτοιμος να σχηματίσει «μια Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής» με στόχο να είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η εθνική ενότητα είναι μια ιστορική αναγκαιότητα που δεν μπορεί να παρεμποδιστεί από καμία μικροπολιτική σκοπιμότητα και αυτό είναι που αντιλήφθηκαν όλοι από την δεξιά μέχρι την αριστερά και συνενώνονται μαζί μας ακριβώς γιατί πάνω και υπεράνω όλων είναι η πατρίδα μας».

«Είμαι πανέτοιμος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, αλλά και των σημαντικών προβλημάτων της καθημερινότητας, είμαι πανέτοιμος για την προώθηση των συμφερόντων μας στην ΕΕ και στην διεθνή κοινότητα, για να εργαστούμε και να κτίσουμε μαζί ένα μέλλον με ορίζοντα, με ελπίδα με πραγματική προοπτική», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός κράτους που θα στηρίζει, μεταξύ άλλων, τον αγρότη, τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο, που «θα αναγεννήσει στην πράξη το πρωτογενή τομέα της χώρας» και θα αναζωογονήσει την ύπαιθρο και που θα βρίσκεται στο πλευρό και των νέων, θα δίδει αξιοπρεπείς συντάξεις, θα στηρίζει τους ευάλωτους πολίτες και που θα θέσει όσο πιο ψηλά γίνεται τον πήχη για την παιδεία και τον πολιτισμό με καλά δημόσια σχολεία.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος που είχε όλο αυτό το διάστημα με το σύνολο της κοινωνίας θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, διότι είναι απαραίτητο στοιχείο, όπως είπε, για την πρόοδο του κράτους, και πρόσθεσε ότι είναι επικεντρωμένος «στην επόμενη μέρα για την άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων ενεργειών για το Κυπριακό, για την οικονομία, για την κοινωνία» και για όλα αυτά που οι πολίτες ανέδειξαν μέσα από διάλογο.

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα του, το οποίο έτυχε μιας σοβαρής αξιολόγησης και επεξεργασίας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μεταναστευτικού, του δημογραφικού και του στεγαστικού, «δεν αποτελείται από γενικόλογες μεγαλοστομίες, δεν επικαλείται μαγικά ραβδιά και δεν θα με ακούσετε σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα να παρουσιαστούν ως μεσσίας» και «δεν χρειαζόμαστε να μηδενίσουμε την δουλειά άλλων…»

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα ξεκινήσει αμέσως «μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια για το Κυπριακό για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μαζί με την ΕΕ και απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» και πρόσθεσε πως έχει ήδη ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και έχει γίνει και σχετική προεργασία, ενώ γνωρίζει «πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί η ΕΕ και πως η διεθνής κοινότητα» και έχει την γνώση, τις εμπειρίες και τις διασυνδέσεις.

«Οι προτάσεις μας για την οικονομία και την κοινωνία είναι στοχευμένες, κοστολογημένες και ευθυγραμμισμένες με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους», ανέφερε και πρόσθεσε πως ετοίμασε ήδη τα προσχέδια των υπουργικών αποφάσεων και των νομοσχεδίων και εισάγονται μέτρα, υπηρεσίες και «δημιουργούμε ή ενισχύουμε δομές για να προσφέρουμε στήριξη στις μητέρες, ηλικιωμένους, πολύτεκνους, μονογονείς και στα άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας».

«Ας καταλάβουν επιτέλους κάποιοι σε αυτό τον τόπο πως δεν είναι μεταξύ μας που θα λύσουμε το Κυπριακό και ας σταματήσουμε να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους αρχηγούς, τους αξιωματούχους και τα μέλη των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, όσο και τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν και που του έδωσαν την ευκαιρία να τους ακούσει.

Η συγκέντρωση έγινε στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, του Πρόεδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Καρογιάν, της Πρόεδρου του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ευρωβουλευτών και βουλευτών.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα